Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Szeptember 18. 14:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Győri Filharmonikus Zenekar

ISTVÁNFFY BENEDEK KIÁLLÍTÁS A RICHTER TEREMBEN

ISTVÁNFFY BENEDEK KIÁLLÍTÁS A RICHTER TEREMBEN

A Győri Filharmonikus Zenekar és a Győri Egyházmegyei Levéltár közös szervezésében különleges kiállítás nyílik 2016. szeptember 19-én (hétfő) 17:00 órakor a Richter Terem emeleti aulájában.

Az együttes új bérletsorozatának névadóját, a győri bazilika 18. században élt karnagyának, orgonistájának, Istvánffy Benedek munkásságát bemutató
Istvánffy Benedek a 18. század magyar géniusza című tárlaton a késő barokk-kora klasszicista zeneművészet szinte egyetlen európai színvonalú magyar képviselőjének életével, tevékenységével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A tárlaton Istvánffy Benedek összes fennmaradt műve kerül bemutatásra, amelyre eddig nem volt példa. A kották nagy része Győrben az Egyházmegyei Levéltárban található, de Kismartonban és Veszprémben őrzött műveket is megtekinthet a közönség.
A kiállítást megnyitja dr. Lukácsi Zoltán székesegyházi kanonok, a Győri Hittudományi Főiskola rektora, a tárlat kurátora Farkas Zoltán zenetörténész. A rendezvényen közreműködnek a Győri Filharmonikus Zenekar művészei és a Palestrina-kórus.
A kiállítás október 24-ig tekinthető meg a Richter Terem nyitvatartási ideje alatt, illetve a Richter Teremben tartandó hangversenyek alkalmával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.