Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 03. 15:38, hétfő | PR

Jó és olcsó használt autók a magyar piacon sem ritkák

Jó és olcsó használt autók a magyar piacon sem ritkák

Olcsó használt autó beszerzéséhez nem feltétlenül kell külföldre utazni, találhatunk ilyet az ország határain belül is.

A külföldi autóvásárlás elsősorban anyagi előnyei miatt népszerű, azonban ez nem jelenti azt, hogy belföldön maradva nem található jó és olcsó autó.


Jó vagy olcsó?


A kérdés jogos, nem feltétlenül garancia az olcsóság a minőségre is. Ha egy használt autó gyanúsan olcsó, ott valószínűleg valami sántít a háttérben. Az alacsony árat okozhatja a valamilyen hiányosság, de akár egy múltbeli sérülés is.
A jó használt autó nem feltétlenül olcsó. De ettől találhatunk ilyet a piacon.
Mi persze nem szeretjük a szélsőségeket, úgyhogy mind a kettő jellemzőre igényt tartunk, igen van olyan használt autó, ami jó is és olcsó is.


Hol?


Az interneten böngészve találkozhatunk több száz használtautó kereskedő portállal és apróhirdetési oldallal, amelyek jobbnál jobb ajánlatokat rejtenek.
A legjobb módszer talán az lenne, ha valamilyen módszerrel az összes használt autós oldal elérhető információit összegyűjtenénk, majd megpróbálnak azt rendszerezve áttekinteni. Így egy kis elemzés után bizonyára kiszúrnánk a hatalmas kínálatból azokat, amelyek a számunkra legmegfelelőbbek. Sajnos ennek a módszernek vannak bizonyos technikai akadályai, amelyeket nem tudunk áthidalni. Úgyhogy maradnak az egyszerűsített módszerek.


Az árak meghatározása során hatalmas segítséget tudnak nyújtani az úgynevezett aukciós portálok, melyek között már találunk kifejezetten használt autókra specializálódottat is. A carsontheweb.com például kifejezetten külföldről származó autók árveréseit bonyolítja.


Hogy ez miért hasznos nekünk? Mert meg tudjuk általa, hogy melyik autóra mekkora igény is mutatkozik, sőt képbe kerülhetünk azzal is, hogy milyen áron cserélnek gazdát ezek a négykerekűek (vagy kétkerekűek).


A megfelelő információk birtokában pedig neki is állhatunk a vadászatnak. Nem feltétlenül javasolt túl sok használt autóval foglalkozó portált követni, hiszen az adattenger, ami elénk tárul könnyen össze is zavarhat. Válasszuk ki a számunkra szimpatikus felületeket, és koncentráljunk azokra.


Miért érdemes itthon használt autót vásárolni?


A külföldről behozott autók sok esetben csábító árakon cserélnek gazdát, azonban a behozatalnak van egy másik oldala is. Ez pedig a papírmunka, és a hazai regisztrációja a külföldi autónak. Ezek önmagukban nem kell, hogy akadályt jelentsenek, de bonyolultak lehetnek egy hozzá nem értő számára.
Ha kezdőként mégis inkább a külföldi használt autó vásárlása mellett döntenénk, akkor jól jöhet, ha van a környezetünkben ezen a téren tapasztalt személy.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt