Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Február 16. 09:15, péntek | Helyi sport

Júniusban a birkózás fővárosa lesz Győr- Magyar Nagydíj

Júniusban a birkózás fővárosa lesz Győr- Magyar Nagydíj

Nem túlzás kijelenteni, hogy június közepén a birkózás fővárosa lesz Győr, hiszen egymás után három jelentős nemzetközi versenynek ad otthont.

Ez a fokozott „terhelés” lehet az októberi budapesti világbajnokság rendezési főpróbája a hazai szakszövetség (MBSZ) számára. A különböző rendezési időpontokra hivatalosan most bólintott rá a nemzetközi szövetség (UWW).

Az eredeti elképzelésekkel ellentétben, technikai okok miatt először, június 15. és 17 között a serdülő Eb-re kerül sor a tavalyi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) épült nagyszerű létesítménykomplexumban. Ez a korosztályos viadal tavaly debütált Belgrádban, most is több száz résztvevőt várnak mindhárom szakágból.

Ezután következik a tervek szerint a pahlavani Eb június 19-20-án. A pahlavani egy iráni eredetű, a birkózással rokon tradicionális küzdősport, amelyet egyre inkább űznek világszerte, így Európában is. A tavalyi kontinensviadalon Újvidéken négy magyar indult, s Szurovszki Patrik ezüstérmet szerzett.

Végül, de nem utolsósorban június 23-24-én a kötöttfogású Magyar Nagydíj, egyben Polyák Imre-emlékverseny zajlik a Rába partján, amelyet korábban hagyományosan márciusban és Szombathelyen rendeztek. Ezúttal növeli az értékét, hogy bekerült a négy legfontosabb szakági megméretés közé, amelyeken világranglistás pontokat lehet szerezni, ez a budapesti vb sorsolásánál kap majd jelentőséget. A nagydíjra éppen ezért a korábbinál több, mintegy 250 indulóra számíthatunk.

Forrás: birkozoszov.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.