Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2015. Május 06. 14:01, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Kékre festik a mozgássérült belvárosi parkolókat

Kékre festik a mozgássérült belvárosi parkolókat

A Belvárosban többször előfordul, hogy jogosulatlanok használják ezeket a helyeket, ezért kiemelt, kék festést kapnak a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolók…

„A Belvárosban sokan keresnek parkolóhelyet, és közben előfordul, hogy a mozgáskorlátozottak számára jelzőtáblával, burkolati jellel biztosított parkolóhelyeket foglalják el az autósok. Hogy a jövőben elkerüljük a felesleges szabálysértéseket, a városközpont közel ötven mozgáskorlátozott parkolóját festjük át kékre, és erre a figyelemfelhívó alapra kerül a fehér piktogram.” – fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester.

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzátette, korábban a gyalogos zónák határain lettek kijelölve ezek a parkolóhelyek, hogy minden fontos belvárosi célpont könnyen elérhető legyen a mozgáskorlátozottak számára is. A speciális plasztikfesték élénk színe kiemeli a parkolókat, hogy azokat valóban csak az arra jogosultak használják.

A Jókai utcában, a Révai úton, az Aradi Vértanúk útján, a Zechmeister úton, az Árpád úton, az Arrabona udvarban, a Czuczor Gergely utcában, a Kisfaludy utcában, a Teleki úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Batthyány téren, a Lukács Sándor úton, a Vörösmarty utcában, az Apáca utcában, a Liszt Ferenc utcában és a Bisinger sétányon végzik el az átalakítást. A kivitelezés szerdán kezdődött és több héten keresztül zajlik majd.

Fontos tudni, hogy a burkolati jelek festése a parkolóhelyek lezárásával együtt jár, ezért arra kérik az autósokat, hogy táblákkal, bójákkal korlátozott parkolókat ne foglalják el! A figyelemfelhívó burkolati jelek elhelyezése összesen 8,6 millió forintba kerül, amely az Útkezelő Szervezet költségvetéséből valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 21. 12:25, kedd | Helyi

Közönségtalálkozó és kertmozi Nagy Ervinnel, Győrben

Május 22-26. között az Árkád földszinti parkolójának egy része kertmozivá alakul. Látogassatok el egy kis filmezésre, pihenjetek le babzsák fotelekben vagy vigyétek el saját piknik szetteteket.

2019. Május 20. 16:35, hétfő | Helyi

Együttműködést írt alá a kamara és az egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá ünnepélyes keretek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Széchenyi István Egyetem, hétfőn.

2019. Május 20. 11:43, hétfő | Helyi

Tudunk egy jó programot szombatra

Játékos pecsétgyűjtős természetjárás a Bakony szívében.

2019. Május 19. 08:03, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp május 20-tól