Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 07. 06:18, péntek | Helyi

Kérd el a nemzeti lobogót, díszítsük fel együtt Győrt!

Kérd el a nemzeti lobogót, díszítsük fel együtt Győrt!

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata felhívással fordul a város lakosságához, hogy igényeljenek a lakóházuk fellobogózásához nemzeti színű zászlót.

Borkai Zsolt polgármester elmondta, hogy az Önkormányzat mindenkor kegyeleti kötelességének tartotta, hogy tisztelettel ápolja azon történelmi nagyjaink emlékét, akik hősi helytállása máig ható példa a magyarság számára. Minden nemzeti ünnepünk különleges alkalom a megemlékezésre, és a városi rendezvényekhez a fellobogózott házak nyújtanak méltó külsőt. Önkormányzatunk ezért döntött úgy, hogy zászlókat adományoz az épületek feldíszítéséhez, lakóházanként - lakás, családi ház, társasház, lakótömb stb... - egy nemzeti színű lobogó igényelhető (kétféle méretből lehet választani).

Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester hozzátette, hogy a győri háztulajdonosoknak, lakástulajdonosoknak vagy a közös képviselőknek nem kell egyebet tenniük, mint kitölteni és visszaküldeni a gyor.hu oldalon megtalálható adatlapot. Az űrlapokat 2018.szeptember 28-ig kell eljuttatni Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata levelezési címére: 9021 Győr, Városház tér 1. a borítékra kérjük ráírni, „nemzeti színű zászló, vagy a zaszloigenyles@gyor-ph.hu e-mail címre. A zászlók átvételét követően az átvevő kötelező jelleggel gondoskodik arról, aláírásával igazoltan, hogy minimum a nemzeti ünnepnapok (03.15., 08.20., 10.23.) alkalmával kötelezően elhelyezi a lakóház homlokzatán.

A zászlók átvételének pontos időpontjáról a későbbiek folyamán a Győr+ újságban és a város honlapján olvashatnak információt, előzetesen október elején kerül sor az átadásra a városháza előtti téren.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.