Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 20. 05:10, szerda | Belföld

Késsel támadtak rá egy fiatal lányra Pécsen

Késsel támadtak rá egy fiatal lányra Pécsen

Idén ez már a negyedik alkalom volt, amikor késsel támadtak diákokra Pécsen. A támadások mindig ugyanott történtek, a Kertvárosban, az egyik iskola, illetve gimnázium előtt.

A legutóbbi késes támadás pénteken történt, azután következett a hétfői.

Ahogy korábban a diákok, a most megtámadott kislány is azonnal elfutott.
A rendőrök a BAMA.hu-nak elmondták, hogy amikor a férfi meglátta, hogy a lány felé fordult, elővett egy kést, azonban hozzá nem szólt, és pénzt sem kért tőle.

"Tanulónk vidékről jár be a tanórákra, így elég korán szokott Pécsre érni a helyközi busszal és helyi járattal érkezik végül az intézmény közelében lévő buszmegállóba. Onnan aztán a házak között sétál minden reggel az iskoláig. Egyik nap háromnegyed hét körül az iskolába menet észrevette, hogy egy sötét ruhás férfi késsel a kezében követi őt. Megszaporázta a lépteit, mire a követője is így tett. Végül futni kezdett, a férfi pedig utána. Szerencsére még időben be tudott szaladni az iskolába, ahová az üldözője már nem követte, eltűnt. A kislányt nagyon megviselték a történtek" – mesélt az esetről Németh Katalin, a Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola intézményvezetője.

Az igazgatónő a pecsma.hu kérdésére elmondta, a fiatal lány az első órán elmesélte tanárának a történteket, mire a pedagógus azonnal az osztályfőnökéhez és az iskolavezetéshez fordult, akik értesítették a rendőrséget. A rendőrök meg is hallgatták a lányt és a tanárokat is.

" udtommal korábban is történtek itt furcsa esetek, ugyan nem a mi tanulóinkkal. Itt a környéken gyakran vannak hajléktalanok, drogosok is. Az intézményünktől néhány háznyira található a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület (KÉK Egyesület) székhelye, ők már régebb óta gyűjtenek aláírásokat annak érdekében, hogy térfigyelő kamerákat helyezzenek el itt. Úgy tudom, ez a közeljövőben a január 21-i események hatására meg is fog történni" – nyilatkozott az igazgatónő.

Az internetes portál megkeresésére a Pécsi Rendőrkapitányság azt a tájékoztatást adta, hogy az esettel kapcsolatban a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és ezek alapján szabálysértési eljárást indított. Bővebbet azonban nem mondhattak a nyomozás érdekeire való tekintettel.

A férfit nem sokkal később elfogták.

Nemrég egy férfi ugyanitt késsel kergetett meg egy kisiskolást. Abban az ügyben is folyik az eljárás.

Forrás: origo.hu; pecsma.hu

Kép: Illusztráció - pecsma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.