Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 25. 13:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti

Két embert megölt a libanoni férfi Újpesten - életfogytiglant kapott

Két embert megölt a libanoni férfi Újpesten - életfogytiglant kapott

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a libanoni férfit, aki két évtizeddel ezelőtt betört a neki korábban szállást adó szíriai származású család házába,

megölte az otthon tartózkodó nőt és nyolcéves kisfiát, majd ékszereket vitt el.

A Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben első fokon nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek a férfit, és életfogytig tartó fegyházra ítélte azzal, hogy legkorábban 23 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott az ítélet indoklása közben a bíróhoz vágta mindkét cipőjét.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy másodfokon lényegében helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Az akkor 22 éves, libanoni állampolgárságú férfi 1996 februárjában érkezett Magyarországra és a későbbi sértettek fogadták be IV. kerületi otthonukba. A férfi a szíriai származású családfővel abban állapodott meg, hogy szállásért, ellátásért, némi fizetségért cserébe dolgozik az V. kerületi üzletében. Néhány nap elteltével azonban a családfő elküldte a férfit a házából.

A libanoni férfi el akarta hagyni az országot, hogy Nyugat-Európába szökhessen tovább, de nem volt elég pénze, így elhatározta, hogy betör korábbi szállásadójához. 1996. április 15-én késő este az egyik pinceablakot befeszítetve bejutott a házba. Magához vett egy kést meg egy sodrófát, és a nappaliban a nőre és nyolcéves kisfiára támadt, többször rájuk sújtott és többször nyakon szúrta őket, a gyermek fejét pedig megtaposta. A nő az ütlegelésbe, a gyerek a nyakát érő szúrásba halt bele percek alatt.

A vádlott négy gyűrűt, egy karkötőt és egy órát vitt magával, az ékszereket valamivel több mint 70 ezer forintért eladta és elhagyta az országot. Nemzetközi elfogatóparancs alapján végül 2014 októberében fogták el a svájci hatóságok és 2015 februárjában adták át a magyar hatóságoknak.

A vádlott az eljárás során részben beismerő vallomást tett, az asszony megölését beismerte, de azt állította, hogy a gyereket csak leütötte, így eszméletlen volt, de még élt, amikor ő elhagyta a helyszínt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.