Városlista
2019. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2019. Február 15. 08:55, péntek | Sport

Két magyar stadion is versenyez az Év Stadionja díjért - Szavazzál Te is!

Két magyar stadion is versenyez az Év Stadionja díjért - Szavazzál Te is!

A Stadium Database kilencedik alkalommal választja meg az Év Stadionját. A díjat az elmúlt 12 hónapban átadott, "legizgalmasabb" stadion kapja majd.

A jelöltek közé bekerült két magyar stadion is, a fehérvári MOL Aréna Sóstó és a miskolci DVTK Stadion.

A versenyben összesen 27 stadion érdekelt, a jelölteket 11 ország adja. A világbajnokságot rendező Oroszország hét, a stadionrekonstrukciós programot hirdető Törökország hat lehetőséget tud felmutatni.

Az összes stadiont itt találja és szavazni is a linken lehet:

http://stadiumdb.com/competitions/stadium_of_the_year_2018

A cikk kitér arra is, hogy a versenyben csak a 10 ezer főnél nagyobb kapacitású stadionok indulhatnak, így több magyar jelölt is kiesett.

A 2014-es kiírásban versenyben volt a Groupama Aréna és a debreceni Nagyerdei Stadion is, utóbbi a negyedik helyen végzett a zsűri szavazásán.

Végül egyébként két díjat osztanak majd ki, egyet a szavazók, egyet a nemzetközi zsűri ítél majd oda. Szavazni március 3-ig lehet, a legjobb öt stadionra szavazhat mindenki.

A szakmai zsűrinek három tagja van, direkt stadiontervezésre szakosodott szakemberek, akiknek az elmúlt években legalább egy alkotása valósággá is vált. A brit Robert Kennedy és az olasz Gino Zavanella mellett a paraguayi Alfredo Angulo Quevedo dönt majd. Korábban Bordás Péter személyében magyar tagja is volt a zsűrinek.

Forrás: origo.hu

Főkép: Polyák Attila - Origo - A MOL Aréna Sóstó

Kép: dvtk.eu - Szabó Krisztián - A diósgyőri stadion

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 26. 15:53, vasárnap | Sport

Sorozatban harmadszor Messi a legeredményesebb futballista Európában

Lionel Messi lett a labdarúgás történetének első játékosa, aki sorozatban három alkalommal nyerte meg az európai topbajnokságok legeredményesebb futballistájának járó Európai Aranycipőt.

2019. Május 24. 09:12, péntek | Sport

Rally: Örülnék, ha esne!

A hétvégén ismét rali autóba ül Juhász Csabi, mégpedig testvérével, Zsoltival, és neki vág a 12 gyorsot magába foglaló 34. AMTK Velenje Ralinak.

2019. Május 24. 08:06, péntek | Sport

Vizes küzdelem a bikával

Egy nagyon küzdelmes versenyhétvégét zárt a Gender Racing Team Ausztriában a Red Bull Ringen a bajnokság második fordulóján.

2019. Május 24. 05:00, péntek | Sport

Fogasy idei harmadik dobogójára készül

Zsinórban két dobogós helyezést szerzett Fogasy Gergely és Berendi Dávid az idén a Mitropa Kupában. Ezt a sorozatot szeretnék folytatni egy harmadikkal a szlovéniai Velenje Ralin.