Városlista
2019. március 22, péntek - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2019. Február 15. 08:55, péntek | Sport

Két magyar stadion is versenyez az Év Stadionja díjért - Szavazzál Te is!

Két magyar stadion is versenyez az Év Stadionja díjért - Szavazzál Te is!

A Stadium Database kilencedik alkalommal választja meg az Év Stadionját. A díjat az elmúlt 12 hónapban átadott, "legizgalmasabb" stadion kapja majd.

A jelöltek közé bekerült két magyar stadion is, a fehérvári MOL Aréna Sóstó és a miskolci DVTK Stadion.

A versenyben összesen 27 stadion érdekelt, a jelölteket 11 ország adja. A világbajnokságot rendező Oroszország hét, a stadionrekonstrukciós programot hirdető Törökország hat lehetőséget tud felmutatni.

Az összes stadiont itt találja és szavazni is a linken lehet:

http://stadiumdb.com/competitions/stadium_of_the_year_2018

A cikk kitér arra is, hogy a versenyben csak a 10 ezer főnél nagyobb kapacitású stadionok indulhatnak, így több magyar jelölt is kiesett.

A 2014-es kiírásban versenyben volt a Groupama Aréna és a debreceni Nagyerdei Stadion is, utóbbi a negyedik helyen végzett a zsűri szavazásán.

Végül egyébként két díjat osztanak majd ki, egyet a szavazók, egyet a nemzetközi zsűri ítél majd oda. Szavazni március 3-ig lehet, a legjobb öt stadionra szavazhat mindenki.

A szakmai zsűrinek három tagja van, direkt stadiontervezésre szakosodott szakemberek, akiknek az elmúlt években legalább egy alkotása valósággá is vált. A brit Robert Kennedy és az olasz Gino Zavanella mellett a paraguayi Alfredo Angulo Quevedo dönt majd. Korábban Bordás Péter személyében magyar tagja is volt a zsűrinek.

Forrás: origo.hu

Főkép: Polyák Attila - Origo - A MOL Aréna Sóstó

Kép: dvtk.eu - Szabó Krisztián - A diósgyőri stadion

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 22. 07:20, péntek | Sport

Megbüntették Cristiano Ronaldót

Cristiano Ronaldót megbüntette az UEFA. A portugál klasszis a Juventus-Atlético Madrid Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján másolta le az ellenfél edzője, Diego Simeone által korábban bemutatott gólörömöt.

2019. Március 21. 09:02, csütörtök | Sport

Rally: Megfelelően gyors évkezdet

SOLID Racing Team – Rebenland Rallye - 2019. 03. 15-16. Merencsics Árpád - Laboncz László, Suzuki Swift Gti MK1

2019. Március 21. 07:29, csütörtök | Sport

Csomós Mixi: Itthon és külföldön is szeretnénk versenyezni

Csomós Mixi és Nagy Attila vegyes érzelmekkel gondol vissza 2018-ra, több verseny is máshogy alakult, mint ahogyan azt a srácok előzetesen eltervezték, de sok hasznos tapasztalattal és élménnyel lettek gazdagabbak.

2019. Március 21. 06:18, csütörtök | Sport

Rally: Szenzációs bemutatkozás!

Bár ezt vártuk, mégis kellemes meglepetésként érte a Ritmus Ase-t a Klausz Kristóf-Csányi Botond páros debütálása és abszolút 4. helye a Skoda Fabia R5-el a 8.Rebenland Rallye-n.