Városlista
2019. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2019. Február 11. 18:41, hétfő | PR

Kezdjük könnyedén az évet pénzügyileg

Kezdjük könnyedén az évet pénzügyileg

Az ünnepekhez kapcsolódó, sokrétű költekezés után az esetek többségében pár hétig, hónapig üresebb a családi kassza a megszokottnál. Hogyan kezeljük okosan a karácsony utáni anyagilag apályosabb időszakot?

A legjobb trükk a megelőzés
Bár már csak tizenegy hónap múlva lehet legközelebb ezzel a megoldással élni, de a szűkös év elejét azzal lehet a legjobban elkerülni, ha az anyagi kereteinket belül maradva költünk az ünnepekkor.

Az év végi hajtás eredményeként eleve kevésbé szoktunk odafigyelni a részletekre, de emellett még az, hogy körülöttünk mindenki vásárolja az ajándékokat, illetve hogy olyan hívogatóan fel vannak díszítve a plázák, azt eredményezi, hogy valójában többet vásárolunk, mint szeretnénk.

Az igazán okos megoldás, ha például jó előre megveszünk mindent az ünnepekre - ajándékokat, kiegészítőket -, és azokon a bizonyos decemberi hétvégeken nagy ívben elkerüljük az üzleteket. Próbáljuk ki ezt egyszer, és meg fogunk lepődni!
A webshopból való rendelés szintén segít kivédeni azt, hogy elvegyüljünk a tömegben, és elkapjon minket a meggondolatlan pénzköltés kényszere.
A másik meggondolandó dolog a karácsonnyal kapcsolatban az egyre többek által és egyre gyakrabban hangoztatott vélemény, hogy az ünnep nem az ajándékról szól, sokkal inkább az együttlétről. Egyre több családban, baráti körben ahelyett, hogy felesleges tárgyakat cserélgetnének ilyenkor egymással, összedobják a pénzt egy közös programra, vagy éppen eladományozzák az ajándékok árát. Mínusz egy rénszarvasos pulóver, plusz egy év végi csodás közös élmény - megéri?

Tartsuk szem előtt a kiadásainkat

Nem sikerült pénzügyi kilengések nélkül végigcsinálni az ünnepeket? Akkor ideje megrendszabályoznunk a költéseinket. Üljünk le, és egy excelbe vagy egy kockás papírra írjuk le, milyen nagyobb kihagyhatatlan kiadások várnak ránk. Először is ezekre tegyük félre a pénzt. Mindez nem újdonság a számunkra, ha egyébként is vezetünk háztartási naplót.

A kötelező kifizetendőket elrendezhetjük úgy is, hogy a következő bevételünkig mennyit kell mindenképpen kiviteleznünk, például ha vállalkozóként dolgozunk, és havonta többször is pénzhez jutunk. Természetesen ebben az ‘anyagilag korlátosabb’ időszakban ne vásároljunk csak azért, mert éppen megtetszik valami. Ezt hagyjuk meg akkorra, amikor lazábban költekezhetünk.

Amennyiben mindenképpen meg kell vennünk valamit, amire épp nincs keretünk - erre a téli szezon végi árleszállítások is okot adhatnak, de egy orvosi beavatkozás is szükségessé válhat bármikor - , akkor felvehetünk személyi kölcsönt is. Keressünk fix törlesztőrészletű változatot, hogy minimalizáljuk a kockázatot. Ezzel a megoldással később rendezhetjük a fizetést, de máris pénzhez jutunk, bonyodalmak és hosszas ügyintézés nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 15. 18:08, hétfő | PR

Igazi szenzációval készül Erdős Csaba Alsóörsre

Kaszkadőr világsztár a Balaton parton

2019. Április 15. 13:09, hétfő | PR

Minden, amit a cica fülproblémáiról tudnunk kell

Az egészséges macskák alapvetően igen ellenállóak a hallójárat betegségeivel szemben, ezért, ha cicánk gyakran rázza a fejét, vakarja a fülét, érdemes alaposan megvizsgálnunk.

2019. Április 15. 13:07, hétfő | PR

Felújítandó lakás - érdemes vagy sem 2019-ben?

Számos nehéz kérdés merülhet fel, ha szeretnénk új ingatlanhoz jutni. Érdemes-e hitelt felvenni? Tökéletes állapotú házba fektessünk, vagy vegyünk egy olyat, amit olcsóbban megkaphatunk, de még rá kell költenük?

2019. Április 01. 15:46, hétfő | PR

Iskolát újítanak fel, sportcsarnokot építenek

Több mint 800 millió forint értékű iskolafelújítási és bővítési munkát nyert nyílt közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. Szécsényben.