Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 05. 10:17, péntek | Helyi sport
Forrás: Győri Audi ETO

Kézilabda :Korsós Dorinát is műteni kell, életbe léptek a prevenciós változtatások

Kézilabda :Korsós Dorinát is műteni kell, életbe léptek a prevenciós változtatások

A Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának hivatalos honlapja szerint, a Budaörs elleni bajnoki meccsen a fiatal balszélső játékosuk egy rossz érkezés alkalmával szenvedett térdsérülést.

Az MRI vizsgálat beigazolta a sajnálatos tényt, amelyet a csapatorvos, Dr. Balogh Péter közölt klubunkkal: „Dorina térdében elszakadt az elülső keresztszalag, valószínűleg a porc is megsérült. A műtétet már holnapra beiktattuk, felépülése az ilyenkor szükséges hat hónapot vesz majd igénybe.”

A sorozatos sérüléshullám okainak felderítését a Klub kiemelten kezelte már az utóbbi időszakban is, ez a vizsgálat több lehetséges kiváltó okkal is foglalkozik. A stáb első sorban a megelőzésre és a regenerációra fordít kiemelt figyelmet, ennek fényében megkezdte a közös munkát egy erőnléttel, prevencióval és regenerációval foglalkozó szakemberrel. Ennek eredményeképpen a bemelegítésbe és az edzésmunkába is új elemek kerülnek. Tervben van a konditerem gépparkjának modernizálása is, továbbá a klub speciális eszközökkel megkezdi a játékosok napi szintű állapotfelmérését, amely képes megmutatni a játékos aktuális terhelhetőségét. A sérüléseket további tényezők is képesek befolyásolni, úgymint a táplálkozás, vitaminok, életmód és a psziché. Ezen témákról a megfelelő szakemberekkel szintén folyik a konzultáció. Fontos azonban kiemelni, hogy a változtatások nagy részének hatása mindenképpen hosszú távon tud jelentkezni, így azokat a hatékonyság érdekében az utánpótlásképzésben is alkalmazza majd a Klub.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után