Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Október 17. 10:29, hétfő | Helyi
Forrás: Győri Audi ETO KC

Magabiztos győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC a Midtjylland ellen

Magabiztos győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC a Midtjylland ellen

Megkezdődött az Győri Audi ETO KC BL menetelése. A kézilabda csúcsversenye csoportmérkőzések megvívásával veszi kezdetét, melynek első felvonásában a Midtjyllandot fogadta otthonában az Audi ETO.

Feszes védekezéssel, lendületes játékkal és kimagasló kapusteljesítménnyel esélyt sem adott a dán ellenfélnek Ambros Martín együttese, húsz gól alatt tartva az ellenfelet, nagy arányú győzelmet aratott.

A Győri Audi ETO kezdi a támadást a Groot, Mörk, Amorim, Broch, Hársfalvi, Knedlikova hatossal, amelyben ki is harcolnak a lányok egy hetest, amit Mörk értékesíti (1-0). A második támadásban Löke lövi meg első gólját. Az első dán gólt Pedersen szerzi a harmadik percben (2-1). A dánok egyenlítését követően Hársfalvi mutatkozik be, de a Midjylland nem hagyja magát, Pedersen harmadjára is eredményes (3-3). A negyedik győri találat Nörké, rögtön utána pedig Groot iratkozik fel a góllövő listára. A tizedik percben egy elhajlásos lövést mutat be Mörk. Aztán egy időkérést követően Groot lövi meg a hetedik és a nyolcadik hazait. Grimsbö sorra hárítja a dán próbálkozásokat. Egy hárított labdát megszerezve Löke indul eredményesen, ezzel már 9-3-ra vezet a Győri Audi ETO a 15. percben.

Groot játssza meg Lökét, aki gyönyörűen bevetődik (10-3). Amorim betörésből kiharcolja a második győri büntetőt, amit ezúttal Görbicz értékesít. Blohm lövi be Grimsbönek a negyedik vendég gólt a huszadik percben, amire azonnal érkezik Mörk részéről a választ, amivel nyolcra emelkedik a két csapat közötti különbség, a Midtjylland ki is kéri idejét a huszadik percben. Az első dán büntetőt Woller lövi eredményesen (12-5). Mörk bevarázsolja Löke kezébe a labdát, aki nem hibáz, belövi a 13. hazai gót, a következő támadásban Görbe lövi meg első mezőnygólját (14-5). A második dán büntetőt kivédi a beérkező Kiss, a válasz nem marad el a másik oldalon, ismét Görbicz által, amivel tízzel vezet az Audi ETO. Pederson révén szépít az ellenfél a 25. percben (15-6). Amorim is villan egy nagy bombával (16-6). Pedersen lő egyet Grimsbönek, hétre növelve az ellenfél találatainak számát az utolsó perc elején. Ambros Martín lefújás előtt negyven másodperccel időt kér. Nem esik több gól a találkozó első felében, 16-7-es vezetéssel vonulhatnak Görbiczék az öltözőbe.

A második félidő egy gyönyörű Grimsbö védéssel kezdődik, amit Löke köszön meg a másik oldalon egy szép góllal (17-8). Jónsdóttir lövi az első dán gólt, majd Jensen is betalál Grimsbönek, amivel 17-10-re feljön az ellenfél. Amorim begyalogol egy-kettő közé, és a rövidet megtalálja (18-10). Mörk bejátszását Löke értékesíti (19-10). Aztán Amorim is megtalálja beállónkat, Löke ismétel, amivel újra tíz van közte (20-10). Szép labdamenet végén Mörk alsólövéssel is megvillan (21-10). Pedersen beállóban szépít a dánoknak (21-11) a tízedik perc végén. Korsóst visszarántják, ami kiállítást ér, de a játékvezetők nem ítélnek hétméterest. Amorim megint betörtéből eredményes, meglövi a 22. győri gólt, amikor dupla annyi hazai gól áll az eredményjelzőn, mint vendég. Mörk harcolja ki a harmadik hazai büntetőt, amit be is lő (23-12). Jacobsen lövi a 13. dán gólt. Amorim betörése most hetest ér, amihez megint Mörk áll fel a kapussal szemben. Jensen szépít, amire Löke válaszol. 25-15-ös állásnál kikéri utolsó idejét Madsen edző. Burgaard szépít jobb kettőben (25-16). Passzívnál Jensen rohan be jobbszélen (25-17), rögtön utána a másik térfélen Broch mutatkozik be (26-17). Görbicz egy hihetetlen mozdulattal ellövi, amivel ismét tízre emeli a különbséget, aztán ismét Broch villan (28-17). A huszonkilencedik gólt Tóth lövi. Labdaszerzést követően Bódi viszi végig és bemutatkozik egy szép találattal (30-18) a 28. percben. Az utolsó percben az ötezernyi lelkes közönség állva tapsolva köszöni meg Görbiczék gyönyörű játékát. Lefújás előtt néhány másodperccel még Broch villany egy szépen, amivel beállítja a 31-19-es végeredményt.

Audi_eto_kc_gyor_bl_merkozes

Fotó: Kovács Anikó

Mestermérleg:

Ambros Martín:Köszönjük a gratulációt és ezt a remek mecset. Nem felejtette el a csapatom, hogy milyen nehéz meccseket vívtunk a tavalyi évben, benne volt a fejünkben a legelső pillanattól és a legjobbat akartuk mutatni. Nagyon jó, hogy így tudtunk kezdeni, két ponttal a zsebünkben, de azt is el kell mondjam, hogy tisztában kell lennünk azzal, az ellenfél két legjobb játékosa nem tudott ma itt lenni. De az a legfontosabb, hogy ha igazi csapatként működtünk, ilyen fantasztikus játékot tudunk produkálni. A kezdeten vagyunk túl, nagyon nehéz a csoportunk, nem dőlhetünk hátra, ezt a győzelmet úgy kell értékelnünk, mint egy hosszú út elejét.

Kristiensen Kristian Bolgrup: Először is gratulálok a Győrnek, nagyon magas szintű játékot mutattak. Ahogy lehetett látni a meccsen, ma sokkal jobbak voltak mint mi. Néhány játékosom már játszott ebben a csarnokban, de a szurkolók felől érkező nyomás és a pályán tapasztalt kemény játék nagyon sok volt ma nekünk. Problémáink voltak főleg egy egy-egy elleni játékban főleg a fizikai hátrányunk miatt. Valóban pozitívnak kell maradnunk, meg kell keresnünk a pozitívumokat. Új csapatunk van, megpróbálunk előre nézni.

Kari Grimsbö: Két különböző félidő láthattunk, az elsőben megtapasztalhattuk, milyen fontos egy kapus számára a nagyon jól működő védekezés, a második pedig sokkal dolgosabb volt számomra, láthattuk az ellenfél valós képességeit. Nagyon gyorsak voltak, és nagyon jók az egy-egy elleni szituációban. Nagyon tiszteltük az ellenfelet a tavalyi szezon miatt is. Tudtuk, kemény meccs vár ránk, fontos volt, hogy egy jó kezdéssel tudjuk elkezdeni ezt e menetelést.

Jacobsen Sabina: Én is gratulálok a Győrnek, nagyon egységes csapat képét mutatták a mai napon, megmutatták, hogy Európa egyik legjobb csapata az idén is. A mai mérkőzés megmutatta a hiányosságainkat, amit otthon majd ki kell javítanunk. Emelt fővel távozhatunk azonban haza. Igyekszünk feljavulni a következő meccsekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.