Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 15. 16:55, vasárnap | Sport
Forrás: mti

Kínai Nagydíj – Rosberg győzött

Kínai Nagydíj – Rosberg győzött

Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Kínai Nagydíjat.

Rosberg mögött két mclarenes brit pilóta, Jenson Button és Lewis Hamilton végzett a második és a harmadik helyen Sanghajban. Hamilton harmadik helyének köszönhetően az élre került a pontversenyben.


A 27 esztendős német-finn autóversenyző, aki pályafutása első világbajnoki futamát nyerte meg, rajt-cél győzelmet aratott a Kínai GP-n. Édesapja, Keke Rosberg 1982-ben nyert F1-es világbajnokságot. A vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) az ötödik helyen végzett. A második helyről startoló hétszeres világbajnok német Michael Schumacher műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt.

Gond nélkül zajlott le az 56 körös viadal rajtja, Rosberg megtartotta első helyét és Schumacher is a másodikat. Az első kör végén mögöttük Button és a finn Kimi Räikkönen (Lotus) következett. Vettel, aki nagy meglepetésre csak a 11. pozíciót tudta kiharcolni a szombati időmérőn, a 14. helyre csúszott vissza. Az ötödik kör végén változatlanul a két Mercedes robogott az élen. Az ausztrál Mark Webber (Red Bull) már a hetedik körben gumit cserélt, majd a többi pilóta is boxlátogatáson volt. Schumacher számára a 13. körben véget ért a Kínai Nagydíj: a helyszínről származó első információk szerint a kerékcserénél az egyik kereket nem a megfelelő módon tették fel a Mercedesre, s emiatt kellett kiállnia. A huszadik körben változatlanul Rosberg robogott az élen, mögötte Button, Hamilton, Webber, Räikkönen és a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Ferrari) következett. Vettel ekkor a tizedik volt. Webber a 22. körben másodszor is gumit cserélt, majd egy körrel később Hamilton, aztán Button is így tett. Féltávnál változatlanul Rosberg vezette a mezőnyt. Húsz körrel a zárás előtt már Button volt az élen, igaz, még egy alkalommal ki kellett jönnie kerékcserére, mögötte Rosberg, Hamilton, Alonso, a brazil Felipe Massa (Ferrari) és Räikkönen következett. Button a negyvenedik körben cserélt kereket, de a boxlátogatás túlságosan sokáig tartott, így csak a hatodik helyre tért vissza. Ezzel ismét Rosberg volt az első, Räikkönen a második és Vettel a harmadik. A 48. körben Vettel megelőzte Räikkönent, sőt Button is elsuhant a Ferrarival 2007-ben világbajnok finn mellett. Az 52. körben Button egy remek manőverrel megelőzte Vettelt és ismét a második volt. Egy körrel a zárás előtt Hamilton is a világbajnoki címvédő elé került, aki végül az ötödik helyen zárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.