Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 18. 08:30, kedd | Belföld

Kiosztották az Artisjus- díjat

Kiosztották az Artisjus- díjat

Könnyű- és komolyzenei kategóriákban zenetanárokat és előadókat díjazott az Artisjus, hétfőn.

A szerzői jogvédő egyesület olyan előadóművészeket díjazott, akik kortárs magyar műveket játszanak és visznek sikerre, valamint azokat a zenetanárokat, akik munkája nélkül nem születhetnének és szólalhatnának meg új magyar zeneművek – közölte az Artisjus az MTI-vel.

A díjak pénzjutalommal járó szakmai elismerések, amely odaítéléséről a szervezet szakembereiből álló vezetőség dönt.

Az Artisjus Zenetanári Díjával azokat a zenepedagógusokat jutalmazták, akik pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene terjesztésére, és missziójuk, hogy a felnövekvő muzsikusnemzedékek értsék és interpretálni is tudják a kortárs magyar zenét. Az Előadóművészi Díjat pedig olyan előadóknak ítélték oda, akik művészeti tevékenységük során előtérbe helyezik a kortárs magyar darabokat, és küldetésüknek érzik, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el ezeket a zeneműveket.

Idén könnyűzene kategóriában előadói díjat kapott Borbély Mihály Kossuth-díjas fúvósművész; Kékkői Zalán, a Beatrice gitárosa; Lattmann Béla, a Zorán és a Horváth Charlie Band állandó tagja; Micheller Myrtill dzsesszénekes; valamint Subicz Gábor trombitaművész és zeneszerző.

Komolyzene kategóriában előadói díjat kapott Fülei Balázs Liszt Ferenc-díjas zongoraművész; Kocsis-Holper Zoltán karnagy, szólóénekes és zenetanár; Kosztándi István, a szegedi Kosztándi Vonósnégyes alapítója és primáriusa; Lakatos György, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának első fagottosa; valamint Rajk Judit énekművész.

Zenetanári díjat vehetett át könnyűzene kategóriában Andrásik Remo gitáros, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára és a Music Media Magazin tulajdonosa és főszerkesztője; Bordás József dobművész, zenepedagógus, zeneszerző; Mits Gergely basszusgitáros, a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola alapítója és igazgatója; Nagy János, a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékének dzsessz-zongora tanára; Toldy Mária énekművész és tanár.

Komolyzenei Zenetanári díjat pedig Darázsdi Zita énektanár-karvezető; Gulyás Csilla hárfaművész; Lukácsházi Győző, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója; Vadász Zsuzsanna zongora- és szolfézstanár, a Papp Lajos Regionális zongoraverseny egyik alapítója és Varga Károly zenetanár, zenei műsorvezető kapott.

Forrás: boon.hu

Kép: Myrtill

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.