Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2019. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Kiságy, ami ifjúsági ággyá alakítható

Kiságy, ami ifjúsági ággyá alakítható

Ki az a kismama, aki még a várandósság alatt azt képzeli el, hogy milyen lesz, ha már nagyobb a gyermeke, és mekkora ágyat kell majd neki venni?

Ugye, hogy nem ez a fő gondolatmenet egy ilyen élethelyzetben? Pedig jó, ha gondolunk a jövőre is.

Míg várjuk a gyermeket, addig a fő csapásirány a szülés és az azt követő fél év. Ezután persze jön a többi csodálatos időszak is, épp ezért nem árt, ha a kiságy vásárlásakor erre is felkészülünk. Hiszen a babából totyogó lesz, majd kisgyermek, végül pedig nagy gyermek.

Eleinte elég, ha megnyitunk néhány rácsot a babaágy oldalán, majd később le is kell szerelni azt. Megint később ki is növi a babaágyat, vagyis be kell szerezni számára egy méretben megfelelőbb ágyat. Persze előfordulhat, hogy mindezt könnyedén és költséghatékonyan vegyük, főleg, ha már a kiságy vásárlásakor figyelünk arra, hogy olyat válasszunk, ami a későbbiekben ifjúsági ággyá alakítható.

De akkor sem kell elkeseredni, ha nem így gondolkodtunk, mert bármikor könnyedén lecserélhetjük a kiságyat egy jó minőségű, de nagyobb korosztály számára szánt gyerekágyra. Ennél fontos szempont, hogy maximálisan biztonságban legyen benne a gyermekünk, vagyis ne tudjon éjszaka legurulni, sem egyéb módon kárt tenni magában. A gyermekeknek szánt ágy után következik az ifjúsági ágy, amit a legtöbb esetben az az apropó sürget, hogy kicsi az ágy, kinőtték a hosszát.

Léteznek természetesen olyan ágyak is, amiket a gyermek méretének megfelelően tudunk kihúzni vagy éppen összecsukni.

Az okos megoldás: 2 in 1

Ha már az első pillanatban egy kombi kiságy mellett tesszük le a voksunkat, akkor sok fejtörést megspórolhatunk, a pénzről nem is beszélve. Ezt úgy kell elképzelni, hogy alul egy ifjúsági ágy kap helyet, amire rátesszük a kiságyat és a pelenkázó komódot. Így minden egy helyen lesz, vagyis nem kell kapkodni a későbbiekben, mivel minden babaápolási kellék kéznél lesz.

Arról nem is beszélve, hogy mennyivel könnyebb lesz, ha sor kerül az ágy cserére, akkor csak leemeljük a babaágyat és a komódot, szétszedjük vagy épp eladjuk őket, majd rendelünk egy matracot és egy új ágynemű szettet a nagyobb ágyba. Ehhez már csak egy leesésgátló kell és készen is vagyunk az ágy problémával úgy 10-12 éves korig. Persze mindezt megtehetjük egy tematikus szobában is, mivel ebben az esetben is csak annyi a dolgunk, hogy a komódnak találjunk helyet, majd mehet egy gyors átrendezés.

Amennyiben már nagyobb és vagányabb szobabútorra vágyik, mert babásnak találja a meglévő letisztult színeket, akkor sincs akadálya annak, hogy a kedvenceivel díszítsük a szobát. Ebben az esetben elég csak felkeresni a kimmelgyerekbutor.hu oldalt, ahol a választék majdnem végtelen, ha gyerekszobáról van szó.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 21. 12:25, kedd | Helyi

Közönségtalálkozó és kertmozi Nagy Ervinnel, Győrben

Május 22-26. között az Árkád földszinti parkolójának egy része kertmozivá alakul. Látogassatok el egy kis filmezésre, pihenjetek le babzsák fotelekben vagy vigyétek el saját piknik szetteteket.

2019. Május 20. 16:35, hétfő | Helyi

Együttműködést írt alá a kamara és az egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá ünnepélyes keretek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Széchenyi István Egyetem, hétfőn.

2019. Május 20. 11:43, hétfő | Helyi

Tudunk egy jó programot szombatra

Játékos pecsétgyűjtős természetjárás a Bakony szívében.

2019. Május 19. 08:03, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp május 20-tól