Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Július 25. 07:25, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Kitárta kapuit a Művészetek Völgye

Kitárta kapuit a Művészetek Völgye

Huszadik alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgye fesztivált július 23. és augusztus 1. között. 80 helyszínen több mint 1200 program várja az érdeklődőket, 3500 művész közreműködésével.

 

Muzsikás Völgy, Völgyszínházak, Családi völgy, Humorvölgy, Művészetek Zöldje - néhány címszó a több mint 1200 programból, amelyet a szervezők ígérnek az idei fesztiválra. Lesznek világzenei és egyházzenei koncertek, bemutatkoznak a tájegységek, lesz népzene és táncház, antikvárium, kihívással élők napja és ősök háza is. Az idei völgyvendég a Felvidék lesz, ahol határon túli magyar és szlovák művészek is bemutatkoznak. Márta István főszervező tájékoztatása szerint lesz emberi energiával működtetett bioszínpad, völgymozik üzemelnek és számos kiállítás lesz.


A programoknak 80 helyszín ad otthont Kapolcson, Taliándörögdön, Vigántpetenden, Monostorapátiban, Öcsön, Pulán és Nagyvázsonyban.



A főszervező arról is beszélt: a sátorhelyek 800 forintba kerülnek majd, egy szobáért pedig 2-3 ezer forintot kell fizetni. A helyszínek között ingyenes csigabusz szállítja a látogatókat. A 10 napos bérlet 18 ezer forint lesz, míg a diákoknak és a nyugdíjasoknak ugyanez 15 ezer forintba kerül. A napijegy egyébként 2000 forint lesz, a háromnapos hétvégi jegy pedig 5000 forint. Emellett lesznek olyan programok, amelyekre előre jelentkezni kell, mert csak korlátozott létszámban lehet rajtuk részt venni.



A Művészetek Völgye programjait először 1989-ben rendezték meg, akkor háromnapos volt a fesztivál. 2008-ban pénzhiány miatt csak egy-egy településen voltak programok, tavaly pedig elmaradt a rendezvény.

Független Hírügynökség

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.