Városlista
2019. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2019. Május 14. 07:26, kedd | Helyi

Költők és Múzsáik

Költők és Múzsáik

Kellemes, kávéházi -, bensőséges hangulatú hely várta az érdeklődőket, az Abrakadabra speciality coffee-ban és természetesen Sík Frida és Venczel-Kovács Zoltán, a Győri Nemzeti Színház művészei.

A zenés-irodalmi est során Csokonai Vitéz Mihály, Juhász Gyula, József Attila, Radnóti Miklós és Szabó Lőrinc híres szerelmes versei mellett a költők Múzsái is megjelentek.
Az előadást hallgató közönség belerejthette magát a művészek profi előadásmódjának segítségével a szerelmi kapcsolatok mélységeibe és talán párhuzamot is vonhatott saját életével.

"Nem színpadon, hanem egy családias, bensőséges, kávéházi hangulatban fellépni mindig nehezebb, mint reflektorfényekkel, profi hangtechnikával, több kollegával karöltve a színház falain belül. És ezt még sorolhatnám. Annak ellenére, hogy jobban izgulunk ilyenkor, úgy érzem azonban, hogy többet is kapunk. Nemcsak a tapsot, hanem a szemek csillogását is magunkkal vihetjük, és ezekből táplálkozva érezzük azt, hogy van értelme. Hálásak vagyunk az Abrakadabra Kávéház csapatának, hogy átélhettük ezt a nem mindennapi érzést és köszönet mindenkinek, akik eljöttek és visszajelzéseik újabb irodalmi műsornak adnak lendületet. Már készül!" - nyilatkozta portálunknak Sík Frida színésznő.

A műsort követően a művészek beszélgetésre invitálták a közönséget, kötetlen társalgás keretében lehetőségünk volt még mélyebben megérteni a verseket.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 25. 18:00, szombat | Helyi

"Menteni a menthetőt..." - Jubileumi kiállítás nyílt Várayné Bíró Ibolya néprajzkutató emlékére

A Sokorói-dombvidéken fekvő Táp község 20. alkalommal adott otthont a Hegysori Tavasz rendezvényének, festői hangulatú utcája legmagasabban fekvő háza idén ünnepli tájházként való megszületésének 40 évfordulóját.

2019. Május 24. 20:52, péntek | Helyi

Édes Napokon főzött a polgármester

Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város polgármestere készítette el kedvenc ételét, pénteken este, a május 24-26. között zajló Édes Napokon, a Dunakapu téren.

2019. Május 23. 13:15, csütörtök | Helyi

Kettős jubileummal ünnepel a XV. Magyar Táncfesztivál

Június 17. és 22. között, 15. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált, június 18. és 20. között pedig az 5. Gyermek Táncfesztivált Győrben, az eseményen több mint húsz produkciót láthat a közönség.

2019. Május 22. 09:58, szerda | Helyi

Rendőrségi és katasztrófavédelmi kiállítást rendeznek

Rendőrségi és Katasztrófavédelmi kiállítás várja a gyerekeket a győri Árkádban május 22. és 26. között.