Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Június 26. 06:00, kedd | Belföld

Különleges kérése volt Paudits Bélának

Különleges kérése volt Paudits Bélának

A színészt a Madách Színház saját halottjának tekinti, a búcsúztatását június 28-án tartják, de az is elképzelhető, hogy temetése egyáltalán nem lesz.

Paudits Béla évekkel ezelőtt különös kérést fogalmazott meg az önéletrajzi könyvében a temetésével kapcsolatban.

Azt írta, hogy tömegsírba temessék.

Most úgy néz ki, hogy ez a végakarata meg is valósulhat, ugyanis rendhagyó temetése lesz. A színészt a Madách Színház a saját halottjának tekinti, így a szertartásról ők gondosodnak. Korábban megírtuk, hogy Paudits Bélát június 28-án búcsúztatják a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában, az eddig azonban nem volt nyilvános, hogy a búcsúztató után nem lesz temetés.

Legalábbis a Farkasréti temetőben nagy nyilvánosság előtt biztosan nem.

A temetés helyszíne egyelőre teljes titok a közvélemény számára - mondta a Madách Színház sajtóosztálya a Ripostnak. Ez pedig akár azt is jelentheti, hogy Paudits utolsó kívánsága is teljesülhet, vagyis az, hogy a színész halála után egy jelöletlen sírban nyugodhasson. „Nem akarok nagy temetést, sőt semmilyen temetést nem akarok. Aki szeret, őrizzen meg a szívében, de senki ne tolongjon a koporsóm mellett egy könnycseppet morzsolgatva, ha soha nem szánt, amíg életben voltam. Azt akarom, hogy a testemet egy olyan jeltelen tömegsírba dobják, mint azokét, akik névtelenül haltak meg. Aki pedig emlékezni akar, emlékezzen” - írta Rivaldafényből a nyomorba című önéletrajzi kötetében.


A halotti tor már szervezés alatt

"Lajsz András étteremtulajdonos már régóta ismerte Paudits Bélát, még a vendéglátóipari főiskolán ismerkedtek meg, amit Paudits a színművészeti után végzett el, hogy megnyithassa a művészvilág titkos találkahelyét, a Piafot." - írta a Blikk. Paudits Béla az utolsó éveiben már nagyon nehéz anyagi helyzetben volt, olyan is előfordult, hogy a rezsit sem tudta kifizetni.

„Természetesen felajánlottam neki, hogy viszek ételt, hiszen az étteremből nem jelentett volna gondot. De hiába próbálkoztam, nem fogadott el semmilyen segítséget. Amit tudtam, megtettem, akkor is és most is azon vagyok.
Konok volt, kitartott amellett, hogy nem fogadott el segítséget senkitől.”
- mondta Lajsz András, aki folyamatosan próbált segíteni a színésznek. Egyik alkalommal például gyűjtést szervezett, hogy kifizethesse a színész életmentő műtétjének költségeit, a sajtótájékoztatón még Paudits Béla is megjelent.

Lajsz András most úgy döntött, június 28-án a Pozsonyi úti éttermébe szervez egy halotti tort. Az esemény részleteit még nem lehet tudni, de az biztos, hogy szűk körű és családias lesz.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Mohai Balázs

Címkék: Paudits Béla, temetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.