Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Május 23. 08:20, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI

Labdarúgó MK - Legyőzték a bajnok Győri ETO FC együttesét

Labdarúgó MK - Legyőzték a bajnok Győri ETO FC együttesét

Megvédte címét a Debrecen a labdarúgó Magyar Kupában, mivel a kispesti Bozsik Stadionban rendezett szerdai döntőben Adamo Coulibaly vezérletével és két góljával 2-1-re legyőzte a bajnok Győri ETO FC együttesét.

Sikerével a Debrecen - amely története során hatodszor nyerte meg a trófeát - 30 millió forinttal gazdagodik, míg a vesztes Győr 10 millió forintot kap.

Mivel a Győr bajnokként a Bajnokok Ligájában indulhat, így a Debrecen már a találkozó előtt is biztos Európa Liga-indulónak számított, ugyanakkor sikerével a hajdúsági gárdának csak később, a selejtező második körében kell bekapcsolódnia a második számú európai kupasorozatba.

Magyar Kupa, döntő:
Győri ETO FC - DVSC-TEVA 2-1 (0-1)
------------------------------------
Bozsik Stadion, 5570 néző, v.: Kassai
gólszerző: Coulibaly (51., 86.), illetve Andric (17.)
sárga lap: Ramos (19.), illetve Trajkovic (45.), Takács (92.)

Győr:
-----
Molnár P. - Svec, Takács Á., Lipták (Djordjevic, 81.), Völgyi - Pátkai, Kamber - Varga R. (Kronaveter, 32.), Trajkovic (Dudás, 62.), Kink - Andric

DVSC:
-----
Verpecz - Bernáth, Máté P., Mészáros, Korhut - Bódi, Ramos, Czvitkovics (Se. Bouadla, 81.), Ferenczi (Szécsi, 68.)- Kulcsár T. (Sidibe, 40.), Coulibaly

I. félidő:
----------
17. perc: Andric kapott labdát a bal oldalon, a 16-oson belülre érve egy lövőcsellel elfektette Mátét, majd kilőtte a bal alsó sarkot (0-1).

II. félidő:
-----------
51. perc: Coulibaly küzdötte be magát a 16-oson belülre, lövésébe egy győri védő beleért, így a labda a tehetetlen Molnár fölött átszállva a kapuban landolt (1-1).
86. perc: Coulibaly tört be a 16-oson belülre, lerázta magáról védőjét, majd rendkívül okosan passzolt a bal alsó sarokba (2-1).

Az első félidőben hiába birtokolta többet a labdát a Debrecen, Andric szép egyéni megmozdulását követően a bajnok Győr már a 17. percben vezetést szerzett. Pintér Attila együttese magabiztosan őrizte előnyét, és Kink révén akár növelhette is volna azt, de az észt támadó csak a kapufát találta el.A fordulást követően is a hajdúsági gárda kezdeményezett és a bajnokság góllövőlistáján éllovas Coulibaly szerencsés találatával gyorsan egyenlített.


A francia támadó az egész mérkőzésen rendkívül agilisan futballozott, a Debrecen szinte minden támadásában kulcsszerepet játszott, teljesítményére pedig a 86. percben tette fel a koronát, ugyanis egy remek betörés végén gólt szerzett, amivel eldöntötte a kupa sorsát.

Az érmeket és a trófeát Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságért és sportért felelős államtitkára, valamint Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke adta át.

Fotó:MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.