Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 31. 22:00, vasárnap | Helyi sport

Labdarúgó NB I - Győri ETO FC-Dunaújváros Pase 4-3 - Tudósítás

Labdarúgó NB I - Győri ETO FC-Dunaújváros Pase 4-3 - Tudósítás

A tavalyi NB I-es és NB II-es bajnokság ezüstérmese nézett farkasszemet egymással vasárnap este az ETO Parkban. Az osztálynyi különbség nem volt észrevehető a két csapat között, de sajnos nem azért mert a Dunaújváros erőn felül teljesített volna...

Az NB I 6. fordulójában a Győri ETO az újonc Dunaújváros csapatát látta vendégül. Horváth Ferenc újra számíthatott az eltiltását letöltő Varga Rolandra, ellenben Nemanja Andric sérülés miatt nem léphetett pályára. A kisszámú győri publikum három régi ismerőst is észrevehetett a vendégcsapatban, hiszen Bőör Zoltán, Józsi György és a padon helyet foglaló Nagy Gergely is megfordult korábban az ETO-ban.

Nehezen találta az öt védővel felálló újonc ellenszerét a Győr, ugyanakkor látszott, ha fel tudják gyorsítani a játék tempóját, az újvárosiak könnyen elveszítik a fonalat. Jól látszott ez a 13. percben Strestík és Svec szemet gyönyörködtető, egyérintős összjátékakor, melynek végén utóbbi kapáslövése éppen csak elkerülte a vendég kaput.

Az egyetlen említésre méltó győri mozzanatot, egy gól követte a vendégoldalon, egy ártatlannak tűnő beadás után Kamenar épp a dunaújvárosi Peric elé paskolta a labdát, aki élt a lehetőséggel, 5 méterről a kapuba helyezett, 0-1!


A gól után nem váltott, nem tudott váltani az ETO, viszont érkezett a segítség, ugyanis Muscat buktatta a tizenhatoson belül Liptákot, Farkas játékvezető pedig büntetőt ítélt, ráadásul kiállította a máltai légióst. Rudolf az újrarúgatott büntetőt is magabiztosan helyezte el a vendégkapu bal oldalába. 1-1!

A félidőre szórványos füttyszó kíséretében vonult a hazai csapat, kevés mozgás és elképzelés jellemezte a játékot az első játékrészben.

Talán ez és Horváth Ferenc szavai hatottak pozitívan, ugyanis megváltozott a játék képe a szünet után. Pátkai nagy pillanataival gyorsultak fel az események, előbb Milinte hibáját kihasználva gurított az üres kapuba, majd mesteri csukafejessel mattolta a kapust, két góllal foglalva keretbe, a közben a levegőben úszva, hatalmas védést bemutató hálóőr csatagyőzelmét. 3-1!

Az egyre hangosabb ovációban kitörő közönség egy része már csettinthetett volna, mikor Farkas játékvezető büntetőt ítélt egy buktatásért, amit Bőör Zoltán gólra váltott, nem adta tehát fel az emberhátrányban küzdő vendégcsapat. 3-2!

A brillírozó Pátkai újabb fejesgóljával úgy tűnt minden eldől, de a sors és Farkas játékvezető másképp gondolta, egy buktatás után megítélt büntető (természetesen újra Bőör főszereplésével) értékesítése újra felborzolta a szinte edzőmeccs színvonalúvá silányuló mérkőzés menetét.

Az ETO gyenge, de küzdő játékkal, bő egy órát emberelőnyben játszva végül 4-3-ra legyőzte a Dunaújvárost, a tabellán való előrelépéshez azonban a mai produkciónál sokkal meggyőzőbbel kell előrukkolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.