Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Február 19. 09:10, hétfő | Belföld

Legoval tanítja a matekot

Legoval tanítja a matekot

Melyik gyerekkor lenne teljes a legózás nélkül? A már klasszikusnak számító építőkockákból álló játékot a The LEGO Group fejlesztette ki.

Ole Kirk Christiansen volt az első, aki valaha építőkockákat készített. Christiansen évekig fából faragott játékokat, a vállalkozását pedig akár LEGO-nak is nevezhette volna a dán kifejezés, leg godt (= játssz jól) alapján. Azóta a legót minden idők egyik legjobb gyerekeknek való játékákan minősítették. Amellett, hogy fejleszti a kicsik kreativitását és gondolkodásmódját, segít a motorikus képességeik finomításában, a szem-kéz koordinációban és a térbeli látásban is.

Mivel nagyon népszerű és hasznos játék, Alycia Zimmerman úgy döntött, felhasználja a kis kockákat a diákjai tanításában. A New York-i matektanárnő harmadikosokat oktat, és mindig is arra törekedett, hogy leegyszerűsítse a gyerekek szintjére a bonyolultabb matematikai fogalmakat. Kreatív módszereit pedig a gyerekek is jobban fogadják, mint a tankönyvek száraz szövegeit.

Először szembesülni bizonyos dolgokkal igazi kihívás még felnőttkorban is, azonban az alapok elsajátítása sokkal egyszerűbb, ha így magyarázzák.

Ezzel az ábrával a gyerekek könnyen észrevehetik, amint az 1/6 rész pontosan akkora, mint két 1/12 rész…

Ezt a módszert pedig kizárólag a törtek oktatására fejlesztették ki. Viszont ha minden egyes pontot egy egésznek veszünk, a legókat akár szorzásra és hatványozásra is alkalmazhatjuk! Hát nem szenzációs?

Forrás: doily.hu; humormagazin.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére