Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 23. 13:31, szerda | Belföld
Forrás: police.hu

Lelőtt egy kutyát, fegyvereket és kábítószert tartott

Lelőtt egy kutyát, fegyvereket és kábítószert tartott

Engedély nélkül tartott lőfegyverrel lőtte le szomszédja kutyáját egy férfi Medgyesbodzáson. A rendőrök a fegyverek és lőszerek mellett kábítószer gyanúját keltő anyagot is találtak a férfi házának melléképületében.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Lelőtte szomszédja kutyáját egy férfi 2018. augusztus 25-én reggel Medgyesbodzáson. Az eb bement a férfi bekerítetlen udvarára, ekkor érte a találat. A kutya gazdája, miután vérnyomokat látott a férfi háza előtt, bejelentést tett a rendőrségen. Az elpusztult állatot a rendőrök találták meg az udvar hátsó részében. A 46 éves férfi nem tagadta, hogy ő lőtte le a kutyát, de azt állította, hogy légpuskát használt. A házkutatás során azonban a rendőrök engedély nélkül tartott puskákat és lőszereket találtak nála. Emellett kábítószer gyanúját keltő anyagokat, szárított kendert és fehér port is lefoglaltak tőle. A nyomozók a férfi házához tartozó kert hátsó részében, egy fákkal sűrűn benőtt területen 29 tő kendert is találtak. A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a fehér por amfetamin, a szárított és élő kender növények pedig kábítószert tartalmaznak.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a férfi ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, kábítószer birtoklása bűntett és állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában mindhárom bűncselekménnyel kapcsolatosan elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket, és az ügyek iratait 2019. január 21-én átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére