Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Május 07. 15:28, kedd | Belföld

Letépte a petárda a fotós kezét

Letépte a petárda a fotós kezét

Egy fiatal fotós férfi egy munkához rendelt füstgránátokat az internetről, teljesen legálisan. A csomagban volt egy ajándék bomba, ami nem volt feltüntetve a számlán és leírás sem volt mellékelve hozzá.

Azt hitte, az is füstgránát, de mint kiderült, petárda volt és felrobbant. A férfi keze súlyosan megsérült, két ujja eltört és a hallása is károsodott.

Egy csapat egy kutyát szeretett volna lefotózni füstben, ehhez rendeltek egy csomagot különböző füstgránátokkal. Fotózás közben voltak olyan bombák, amelyeket kézbe kellett venni és mozogni kellett velük. Egy nagyjából kisujj mérető gránát maradt a végére, amit az utolsó képhez szerettek volna felhasználni. A fotós férfi a kezébe vette, meggyújtotta és várta a füstöt, de ehelyett felrobbant.

Mint később kiderült, ez egy petárda volt, amiről ők nem kaptak felvilágosítást, leírást és a számlán sem szerepelt.

A férfinak három ujja komolyan megsérült, kettő darabosra tört valamint a tenyere is megégett és a jobb fülére nem hall rendesen.

Kórházban kezelték és máig sok gyógyszert kell szednie.

Az eset után rendeltek még egy ugyanolyan csomagot, hogy megnézzék, abban is van-e petárda és ha igen, fel van-e tüntetve valahol.

Egy nyilvánosságra került ideóban jól látszik, hogy ez nem szerepel a számlán és leírás sincs róla.

Felhívták az illetékes céget telefonon, hogy megtudják, mégis miért került a csomagjukba egy petárda. Egy női hang közölte, ajándékként került a dobozba, de többet nem tudott mondani. Ezután azt kérte, hogy írjanak nekik e-mailt.

Ez megtörtént, válasz viszont már nem érkezett a levélre. Ezek után ismét felhívták a céget. A vonal túlsóvégén lévő nő mentegetőzött, majd letette a telefont.

Forrás: origo.hu

Kép: Nádasi Martin

Címkék: baleset, fotózás, petárda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.