Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 18. 07:35, csütörtök | Belföld

Lövöldözés az M1-es autópályán- centiken múlt az életük

Lövöldözés az M1-es autópályán- centiken múlt az életük

A testvérpárra és barátjukra egy közös ismerősük egy autóból lőtt rá minden előzmény nélkül az M1-es autópálya melletti gyorsétterem közelében. Szinte csak a szerencsének köszönhető, hogy mind a hárman életben maradtak.

férfiak közös üzletet terveztek, a lövöldözőnek azonban más tervei voltak, ezért támadt rájuk.

"Fél centin múlt az életünk! Az, hogy most itt vagyunk, még az orvosok szerint is isteni csoda!" – mondta a Blikknek az idősebbik testvér.

A szakértői vélemény szerint kevesebb mint 30 centiméterről érték őket a lövések. Kettejüknél csigolyát ért a találat, a kormánynál ülő, szintén megsebzett sofőrnél lágy részeket sértett a golyó.

"A lövések mozgásképtelenné tettek bennünket: lógó fejjel, magatehetetlenül ültünk a sorsunkra várva. Elképzelhető, hogy Krisztián halottnak gondolt minket, ezért nem folytatta a mészárlást. Azon volt, hogy a nyomokat eltüntesse. A táskájában ugyanis egy benzinnel teli üveg lapult, fel akarta gyújtani a kocsit. Ha a terve sikerül, élve égtünk volna bent" – mondja a meglőtt férfi.

A kocsiban csapdába esett trió tagjai csak annak köszönhetik az életüket, hogy egyikük rá tudott lépni a járó motorú kocsi gázpedáljára.

"Míg Krisztián a benzinért ment, el tudtunk menekülni, a bátyámnak hála! A közeli gyorsétteremnél kértünk segítséget" – mondja.

A lövöldöző elfutott, 11 órával később egy buszon fogták el a kommandósok. Az esettel kapcsolatban már elsőfokú ítélet is született: a három embert lelövő férfit 12 év börtönre ítélték. Ebből már 3 évet leült.

Áldozatai szerint, ha másodfokon is marad ez az ítélet, az életükre törő férfi jó magaviselettel akár már öt év múlva szabadul.

"Aki csak így elmegy az éjszakába, hogy gyilkoljon, az egy veszélyes ember, sokkal többet érdemel, mint 12 év" – háborgott a testvérpár, hozzátéve: támadójuk a helyszíni szemlén sem mutatott megbánást, sőt, provokálta őket.

Forrás: origo.hu

Címkék: gyilkosság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.