Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 25. 10:20, csütörtök | Belföld

Luxushotel Budapest belvárosában - Bemutatták a szobáit, íme!

Luxushotel Budapest belvárosában - Bemutatták a szobáit, íme!

Budapest belvárosában, az V. kerületben, a Ferenciek terén, a Párizsi udvar egy historizáló stílusú lakó- és irodaház .

Az eredetileg lakó-, iroda- és üzletháznak tervezett épület történetéről tavaly tavasszal az Urbanistán írtunk bővebben, akkor persze már lehetett tudni, hogy luxusszállodaként nyitják meg.

A sajtónak kedden mutatták be a mintaszobát. A belsőépítészetért felelős Kroki Stúdió láthatóan szeretett volna egy patinás, de mégis korszerű belsőt tervezni. A múltidézés persze nem lehetett egyszerű, hiszen ezek között a falak között egykor egészen más funkciójú terek voltak.

A megoldás az lett, hogy Schmahl Henrik házának keleties, mór stílusjegyeihez nyúltak vissza. Mondjuk nem vitték túlzásba, a téma csak a falon és a mennyezeten jelenik meg finoman, többi elemében egy igen elegáns, de teljesen szokványos szállodai szobát alakítottak ki.

A díszítés nagyját majd úgyis maga az épület adja.

Forrás: index.hu

Fotók: Bencze Zoltan / Párisi Udvar Hotel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.