Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 15. 15:00, hétfő | Helyi

Ma 75 éves Jordán Tamás színművész

Ma 75 éves Jordán Tamás színművész

1943. január 15-én született Győrben Jordán Tamás Kossuth- és Jászai Mari – díjas színművész, Érdemes Művész, rendező, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, főiskolai docens.

A Kossuth-díjas színművész ezer szállal kötődik Győrhöz. Szülei Jordán László jogász és Valló Sarolta a győri Székesegyházban fogadtak örök hűséget egymásnak. Apai nagyapja Erdélyből áttelepült Magyarországra és utána lett Győrben a Cardo-bútorgyár tulajdonosa egészen a második világháború végéig. Édesapja pedig a gyár igazgatója volt. Anyai nagyapja, dr. Valló István pedig a városházán volt kulturális alpolgármester. Nagypolgári család volt.
Születése után két évvel, 1945-ben lebombázták a gyárat, előbb vidékre költöztek, majd Pestre. Édesapja 26 éves koráig itt élt a legnagyobb boldogságban.

„Ez a nosztalgia kiirthatatlanul benne maradt. Otthon másról sem volt szó, csak Győr, Győr, Győr!” – nyilatkozta korábban az egyik helyi lapnak.


Születése után két évvel, 1945-ben lebombázták a gyárat, előbb vidékre költöztek, majd Pestre. Édesapja 26 éves koráig itt élt a legnagyobb boldogságban. „Ez a nosztalgia kiirthatatlanul benne maradt. Otthon másról sem volt szó, csak Győr, Győr, Győr!” – nyilatkozta korábban az egyik helyi lapnak.

A Győri Nemzeti Színház színpadán az éppen még műsoron lévő Éjjeli menedékhely című Gorkij-darabban láthatja a közönség, Luka szerepében.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: Wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.