Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Május 12. 09:23, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Ma kezdődik az Országos Rajzfilmünnep

Ma kezdődik az Országos Rajzfilmünnep

Magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs animációs filmeket, rajzfilmeket tekinthetnek meg az érdeklődők a ma kezdődő Országos Rajzfilmünnepen.

A programsorozathoz idén 37 város csatlakozott mintegy hetven helyszínnel. A közönség megnézheti egyebek mellett a János vitéz, a Fehérlófia, a Hófehér, a Macskafogó, a Lúdas Matyi, a Vuk, a Bogyó és Babóca - 13 új mese című alkotást - ismertette a programot Mohácsi Anna főszervező az esemény sajtótájékoztatóján.

A rajzfilmünnepen részt vesz Balassagyarmat, Balatonfüred, Békéscsaba, Budaörs, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dunaföldvár, Dunaújváros, Eger, Gödöllő, Gyöngyös, Győr, Gyula, Hévíz, Hódmezővásárhely, Kazincbarcika, Kecskemét, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Orosháza, Pápa, Salgótarján, Sárospatak, Sopron, Szarvas, Szeged, Szentendre, Szerencs, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Szolnok, Szombathely, Tapolca és Tatabánya, a fővárosban a Gozsdu Udvar, az Örökmozgó Filmmúzeum, a Tabán mozi, az Átrium Film-Színház, a MiMozink Lurdy ház, a MiMozink Óbuda és a KEDDshop.

Idén a Kecskemétfilm meséit is vetítik, így a Magyar Népmesék, a Mesék Mátyás királyról, A világlátott egérke, a Leo és Fred szintén szerepel a kínálatban, mint ahogy a japán Walt Disneyként emlegetett Mijazaki Hajao alkotásai is. A vetítések mellett animációkészítés, sétahajózás, kézművesfoglalkozás, játszóház és vetélkedő is szórakoztatja a látogatókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.