Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Július 27. 16:45, péntek | Bulvár

Ma ünnepli 99. születésnapját Bálint gazda

Ma ünnepli 99. születésnapját Bálint gazda

Ma ünnepli 99. születésnapját Bálint György, vagyis az ország Bálint gazdája életének századik évébe lépett.

Bálint György az évtizedek során sármos fiatalemberből kedves, idős bácsivá vált, akit mindenki szeret, és akitől mindenki tanácsot mer kérni. A külseje ugyan az évtizedek alatt változott, de az élet- és munkakedve nem: a mai napig nagyon aktív, minden napja munkával telik. Unokája segítségével Facebook-oldalt is üzemeltet, melynek már több mint 420 ezer követője van, és ahova naponta több poszt is kikerül, melyekkel hasznos tanácsokat ad, és a hobbikertészeknek is igyekszik segíteni válaszaival.

"Én azok közé tartozom, akiknek a munka az élete. Azt szoktam mondani, hogy addig élek, amíg dolgozni tudok és addig dolgozom, amíg élek. Most is, 99 éves koromban is dolgozom, rendszeresen írok cikkeket négy napilapnak - három vidéki és egy budapesti napilapnak. Az interneten is tevékenykedem az unokám segítségével: én adom hozzá az anyagot, a többit ő elintézi. Sok helyre hívnak, előadásokat tartok. Ez sok örömet szerez" - mondta a gazda, Rónai Egon Egyenes Beszéd című műsorában június végén. A fáradhatatlan kertészmérnök Változó kertek munkacímmel új könyvön is dolgozik, mely a klímaváltozás és a mi életmódváltozásunk által változó kertekről, új növényekről szól.

"A kert egy csodálatos dolog, mert nagyon jó közérzetet ad annak, aki műveli, de szép és hasznos is egyszerre. Ahogy a muzsikus a hangszerén, az ember is játszik a kertjében: nem egy nehéz, megterhelő, fizikai munka, hanem változatos, a szabad ég alatt, napsütésben vagy rossz időben is ad feladatot, aminek a megoldása mindig örömet szerez" - mondta az ATV műsorában.

"A kertművelés szerinte türelemre is tanít, mert napjaink rohanó világában sokan azt szeretnék, ha a frissen felhúzott házuk körül hirtelen, egyik napról a másikra lenne egy szép, virágokkal teli kert, melyben a gyümölcsfák is szép termést hoznak. Ezt azonban ki kell várni, tapasztalat és egy kis szakismeret is szükségeltetik hozzá, csak akkor adja vissza azt, amit kapott - sőt, többet is, mert nincs annál értékesebb virág, zöldség, gyümölcs vagy fűszernövény, mint amit az ember maga termel meg."

Forrás: femina.hu

Fotó: MTI/Czimbal Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban