Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Május 24. 20:22, kedd | Helyi
Forrás: GYŐRI AUDI ETO

Magyar bajnok a Győri Audi ETO!

Magyar bajnok a Győri Audi ETO!

Hat gólos győzelemmel visszahódította az Audi ETO a magyar bajnoki címet, immáron tizenkettedik alkalommal akasztanak a játékosok nyakába aranyérmet.

A Győrnek jobban indult a mérkőzés, Amorim két találatával kezdődött a gólgyártás. Görbiczék védekezése végig jól működött, amit az is mutat, hogy az első ferencvárosi gólra öt perce kellett várni, és egy félidő alatt tíz gól alatt tudták tartani az ellenfelet. A támadójátékban azonban adódtak türelmetlenségből adódó technikai hibák. Huszonnyolc percig vezetett a Győri ETO, az utolsó percben tudott kiegyenlíteni a hazai csapat.

AZ ÜNNEPLÉS KÉPEI PERCRŐL PERCRE ITT!(kattints)

A második játékrészben az Audi ETO néhány percig az öltözőben maradt, a Fradi át is vette a vezetést egy alkalommal. Aztán a feljavult támadójátéknak köszönhetően beindult a győriek gólgyártása, és folyamatosan növelték az előnyt. Amorim változatos kapuratörései sorra eredménnyel jártak, összesen hat gólig jutott. Groot ötször talált be a fővárosi kapuba, Görbicz hetesekkel és mezőnygóllal, Knedlikova szélen 4-4 találattal, Alstad hárommal, Sulland és Broch kettővel járult hozzá a bajnoki cím eléréséhez. A találkozó végére hat gólos előnnyel, összesítésben tíz góllal nyerték meg a döntőt Kovacsicsék. A 2015/16-os szezon magyar bajnoka a Győri Audi ETO KC!

Mestermérleg:
Elek Gábor (FTC): "A győri csapat egyértelműen jobb játékosállománnyal rendelkezik. Nagyon szerettünk volna nyerni, de sajnos ez most nem sikerült. A támadójátékunk a második félidőben a rossz helyzetfelismerésnek, valamint a kevés vállalkozásnak köszönhetően nem működött."

Ambros Martín (Győri Audi ETO KC): "Ősszel még egy új csapat voltunk, sok idő kellett ahhoz, hogy összeérjünk, de a mai teljesítményből is látszik, hogy ez sikerült. A szezon folyamán végig jól teljesített azonban a csapat, és a végére is meg tudtuk tartani ezt a jó formát, ami szükséges volt a bajnoki cím megszerzéséhez. Egymás után hatszor legyőzni a Fradit, szintén nem kis feladat, hiszen ők mindig nagyon kemény ellenfelet jelentenek, de fantasztikus munkát végzett a csapat. A kulcs az ambíció és a jó hozzállás volt. "

Nycke Groot: "Így megnyerni egy bajnoki döntőt, nagyon jó érzés, végig domináltuk a mérkőzést. A döntő két mérkőzésén a védekezés volt a kulcsfontosságú, de az egész szezonban ez volt a csapat erőssége. A mai meccsen azonban az indítások és a gyors ellentámadások is nagyon jól működtek. Nagyon örülök az első magyar bajnoki címemnek."

Görbicz Anita: "Nagyon sok problémánk volt, nehéz volt nekem és a csapatnak is, ezért is sokkal jobban csillog ez az arany. Egy félig elvesztett BL döntő után nagyon kevés idő állt rendelkezésünkre, hogy felálljunk, és azt is tudtuk, nagyon kemény ellenfél a Fradi. Az otthoni meccset követő négy gólos előny arra volt jó, hogy biztosan ne bízzuk el magunkat. Én személy szerint szerettem volna többet játszani irányítóban. Nem adom fel, igyekezni fogok bebizonyítani, hogy irányítóban még jobban tudok játszani."

Kovacsics Anikó: "Most tudatosul igazából bennem a váltás, eddig mindig azt mondtam magamnak, van még egy meccs. Boldog vagyok, hogy így tudtam zárni ezt a szép időszakot. Tényleg csak szuper élményeim vannak az ETO-s évekből. De boldogan megyek tovább is. Korábban az évek során sosem fordult meg a fejemben a csapatváltás, de nem bánom a döntésemet, és pozitívan nézek a jövőbe."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.