Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Március 22. 08:50, szerda | Helyi
Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Már bevallási tervezet ügyintézésre is lehet időpontot foglalni

Már bevallási tervezet ügyintézésre is lehet időpontot foglalni

Tíz ügytípusban, többek között személyi jövedelemadó-bevallási tervezet ügyintézésre is lehet interneten előre időpontot foglalni a NAV központi ügyfélszolgálataira.

Aki személyesen szeretné ügyeit intézni, vagy ügyfélkaput nyitna a jövőbeli elektronikus ügyintézéshez, a NAV honlapján időpontot foglalhat, hogy sorban állás nélkül intézze adóügyeit.

Márciusban bővült azon ügytípusok köre, melyekben lehetőség van időpont előjegyzésére. Az igazolások, ügyfélkapunyitás, adókártyaigénylés és egészségügyi szolgáltatási járulék ügyintézés mellett most már szja-bevallási tervezet és bevallás ügyintézésre, általános tájékoztatásra, adószámla ügyintézésre, bankkártyás befizetésre és csekk igénylésre, valamint egyéb adóalany-nyilvántartási ügyekre is lehet időpontot foglalni.

A NAV honlapján (www.nav.gov.hu) lehet időpontot foglalni a hivatal központi ügyfélszolgálataira, legfeljebb két hétre előre, és legkorábban az időpont lefoglalását követő második napra.

Az ügyfélnek először ki kell választania, hogy melyik központi ügyfélszolgálaton kíván ügyet intézni, majd meg kell adnia az intézendő ügy típusát, ezután választhatja ki a számára kedvező szabad ügyintézési időpontot. Nemcsak saját ügyben van mód az előzetes időpontfoglalásra, a meghatalmazottként, képviselőként eljárók is élhetnek a lehetőséggel. Ha az időpontfoglaláskor az ügyfél megadja e-mail címét, elektronikus visszaigazolást kaphat a foglalás részletes adatairól.

Tavaly több mint hetvenötezren fordultak meg a NAV győri központi ügyfélszolgálatán. Közülük alig több mint félezren, napi átlagban pár fő élt a lehetőséggel, hogy előre időpontot foglaljanak az interneten. Idén kevesebb, mint három hónap alatt már több mint kétszázan, napi átlagban nézve négy-öt fő használja ki az időpontfoglalás kiszámíthatóságát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.

2024. Április 17. 08:14, szerda | Helyi

Megnyerte az Andersen Ligát az Uni-Győr ETO HC

Története során először nyerte meg az Andersen Ligát az Uni Győri ETO HC jégkorong csapata.

2024. Április 17. 07:16, szerda | Helyi

Akár 50 ezer forintot is nyerhetnek az ügyesen rajzoló gyerekek

A természethűség nem elvárás, légy kreatív! – pályázatot hirdet a Szépművészeti Múzeum.

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.