Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Július 20. 11:50, hétfő | Életmód
Forrás: infoGyőr

Maradj formában nyáron is!

Maradj formában nyáron is!

Szerencsére sosem késő elkezdeni a sportolást, bármikor dönthetünk arról, hogy változtatni szeretnénk, az se gátoljon minket, ha már egyszer, vagy kétszer feladtuk. A mozgás, a rendszeres testedzés jótékonyan hat az élettani folyamatokra, a különböző szervrendszerekre, ezeken belül az egyes szervekre: fokozza pl. a szív és a tüdő kapacitását, csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet, hozzájárul az optimális testsúly eléréséhez és megőrzéséhez, de segíti az agytevékenységet is, és javítja a hangulatot, a koordinációt, a hajlékonyságot, a rugalmasságot stb.

Keressen konditermet, nézzen körül a lakóhelyéhez közel, és bátran vágjon bele! Egyedül, vagy baráttal, barátnővel, esetleg gyermekével. Mi most adunk néhány tippet.

MIÉRT JÓ A KONDITEREM?
Ha félünk edzőterembe menni, mert nem tudjuk mi-mire való, kérjük személyi edző segítségét. Már azért is érdemes ezt az opciót választani, mert a szakember segíthet abban, hogy minél rövidebb idő alatt gyors változás történjen testünkön. Olyan edzéstervet készít nekünk, ami figyelembe veszi egyéni sajátosságainkat, esetlegesen, ha ízületi panaszunk van vagy korábbi sérülésből adódó nehézségek. Ezenfelül, a konditerembe járás segít a kitartásban, látva másokat húzóerőként hathat, illetve, ha már bérletet vásárolunk, könnyebben rávesszük magunkat az edzésre, hogy ne felesleges pénzkidobás legyen.

Milyen a jó konditerem?

-Nézzünk meg több helyet és azután döntsünk, sőt ajánlott a bérletvásárlás előtt egy próba napijegy. Amikor kitapasztalhatjuk az alapdolgokat, körül nézünk és átérezhetjük a hely atmoszféráját.
- Legyen higiénikus, jól szellőzött, fontos, hogy kellemesnek tartsuk a környezetet, ne idegennek.
- Fontos a jó felszereltség, hogy a pénzünkért tényleg azt a minőséget kapjuk. Figyeljünk arra, hogy legyenek kardió és erőfejlesztő gépek egyaránt.
- Ugyanakkor a legtöbb konditeremben már vannak csoportos órák, ahol jó hangulatban formálhatjuk alakunkat.
- Sok helyen lehet kérni személyre szabott edzéstervet, nem horror árért. Ad egy irányelvet, hozzásegít ahhoz, később már mi is tudjuk alakítani és a tervezethez mérten növelni az ismétlőszámot a gyakorlatok nehézségét.
- Nézzük meg mindenképp a nyitva tartást is, hogy tudunk alkalmazkodni hozzá heti lebontásban, előnyös, ha hétvégén is egész nap nyitva vannak.

10 gyorstipp az egészséges életmódhoz

- Olyan ételeket egyél, amiben tudod mi van
- Főzz otthon, gazdaságosabb és egészségesebb
- A barna egészségesebb, mint a fehér
- Nem kell ételcsoportokat kiiktatni, mert hiányozni fog
- Innivaló: víz, kávé, tea. Szigorúan ízesítés nélkül
- Mozogj napi rendszerességgel, bármit!
- Nassolást fedezzék a magvak, gyümölcsök, friss gyümölcslevek
- Inspiráld magad napi szinten, fejleszt tudásod, beszélgess hasonló érdeklődésű emberekkel
- Ne feltétlen higgy el mindent
- Tapasztald ki, mire reagál a tested, tudatosság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.