Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2018. Július 11. 18:47, szerda | Belföld

Másodfokú riasztás több megyére a zivatarok miatt

Másodfokú riasztás több megyére a zivatarok miatt

Másodfokú riasztásokat is kiadtak a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt szerda délután: a következő órákban sok csapadék, erős szél és jégeső is várható.

Bács-Kiskun és Csongrád megyében adták ki a másodfokú riasztásokat.

Elsőfokú riasztások, figyelmeztetések vannak érvényben a heves zivatar miatt:

Budapesten,
Pest,
Baranya,
Békés,
Borsod-Abaúj-Zemplén,
Fejér,
Hajdú-Bihar,
Heves,
Jász-Nagykun-Szolnok,
Nógrád,
Szabolcs-Szatmár-Bereg és
Tolna megyében.

Anap további részében főként a Dunától keletre, illetve a Dél-Dunántúlon szórványosan valószínűek zivatarok, erős széllel és akár jégesővel is. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatar sem zárható ki délutántól késő estig, amelyhez jégeső – 2 centiméter körüli jéggel –, valamint 80 kilométer/óra feletti széllökések is társulhatnak.

Éjfél után már elsősorban a Tiszántúlon lehet számítani szórványosan zivatarokra, melyek közül az intenzívebbeket felhőszakadás kísérheti. Csütörtök reggelre, délelőttre fokozatosan lecseng a "zivatartevékenység".

Csütörtökön délelőtt a Tiszántúlon alakulhat még ki egy-egy zivatar, délután már csak néhol lehet záporeső. Országszerte kisüt a nap, de a szél még megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között valószínű.

Forrás: origo.hu

Kép: Thinkstock

Címkék: időjárás, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 23. 17:28, szombat | Belföld

Lopott autóval borult árokba a beszívott testvérpár

Elfogtak a rendőrök két férfit, akik a gyanú szerint csütörtök este Vácon loptak el egy kocsit a benne hagyott indítókulcs segítségével. A férfiakkal szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott.

2019. Március 23. 14:13, szombat | Belföld

Zarándokvonat indul Ferenc pápa csíksomlyói látogatására

Zarándokvonatot indít a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. május 31-én Sopronból Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére - közölte a soproni székhelyű vasúttársaság az MTI-vel.

2019. Március 23. 12:01, szombat | Belföld

Kétszeresére nő a kiberbűnözők által okozott kár a következő években

Az ESET IT-biztonsági szakembereinek elemzése szerint amíg 2015-ben 3 ezer milliárd dollár kiadást jelentett világszerte, 2021-ben már 6 ezer milliárd dollárra emelkednek a kiberbűnözés miatti kiadások.

2019. Március 23. 11:00, szombat | Belföld

Megérkezett Gemencbe Zoltán, a jeladós fekete gólya

Megérkezett Magyarországra Zoltán, a jeladós fekete gólya, aki február 16-án indult el a Közép-Afrikai Köztársaság területéről, hogy megtegye a több mint 6 ezer kilométeres útját Gemencig