Városlista
2018. szeptember 20, csütörtök - Friderika

Hírek

2018. Július 11. 18:47, szerda | Belföld

Másodfokú riasztás több megyére a zivatarok miatt

Másodfokú riasztás több megyére a zivatarok miatt

Másodfokú riasztásokat is kiadtak a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt szerda délután: a következő órákban sok csapadék, erős szél és jégeső is várható.

Bács-Kiskun és Csongrád megyében adták ki a másodfokú riasztásokat.

Elsőfokú riasztások, figyelmeztetések vannak érvényben a heves zivatar miatt:

Budapesten,
Pest,
Baranya,
Békés,
Borsod-Abaúj-Zemplén,
Fejér,
Hajdú-Bihar,
Heves,
Jász-Nagykun-Szolnok,
Nógrád,
Szabolcs-Szatmár-Bereg és
Tolna megyében.

Anap további részében főként a Dunától keletre, illetve a Dél-Dunántúlon szórványosan valószínűek zivatarok, erős széllel és akár jégesővel is. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatar sem zárható ki délutántól késő estig, amelyhez jégeső – 2 centiméter körüli jéggel –, valamint 80 kilométer/óra feletti széllökések is társulhatnak.

Éjfél után már elsősorban a Tiszántúlon lehet számítani szórványosan zivatarokra, melyek közül az intenzívebbeket felhőszakadás kísérheti. Csütörtök reggelre, délelőttre fokozatosan lecseng a "zivatartevékenység".

Csütörtökön délelőtt a Tiszántúlon alakulhat még ki egy-egy zivatar, délután már csak néhol lehet záporeső. Országszerte kisüt a nap, de a szél még megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között valószínű.

Forrás: origo.hu

Kép: Thinkstock

Címkék: időjárás, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 20. 08:15, csütörtök | Belföld

Tűz volt a pusztazámori hulladéklerakóban

Tűz ütött ki szerda éjjel a pusztazámori hulladékkezelő központ területén: mintegy hatszáz négyzetméteren égett a szemét - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

2018. Szeptember 20. 08:12, csütörtök | Belföld

Két településen lesz vasárnap időközi önkormányzati választás

Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Bihartordán polgármestert, Kelevíz községben polgármestert és képviselőket is választanak.

2018. Szeptember 20. 06:33, csütörtök | Belföld

A Turizmus Szakma Példaképét keresik

Ismét megrendezi az Év Szállása és az Év Turisztikai Települése és az Év Turisztikai Attrakciója versenyt a szallas.hu. Idén is keresik a Turizmus Szakma Példaképét.

2018. Szeptember 20. 05:02, csütörtök | Belföld

Magyar részvétel az Orion űrhajó Hold körüli repülésének programjában

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Energiatudományi Kutatóközpontjának (EK) munkatársai meghívást kaptak az Orion űrhajó EM-1 jelzésű Hold körüli repülésének programjába.