Városlista
2018. december 11, kedd - Árpád

Hírek

2018. Július 11. 18:47, szerda | Belföld

Másodfokú riasztás több megyére a zivatarok miatt

Másodfokú riasztás több megyére a zivatarok miatt

Másodfokú riasztásokat is kiadtak a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt szerda délután: a következő órákban sok csapadék, erős szél és jégeső is várható.

Bács-Kiskun és Csongrád megyében adták ki a másodfokú riasztásokat.

Elsőfokú riasztások, figyelmeztetések vannak érvényben a heves zivatar miatt:

Budapesten,
Pest,
Baranya,
Békés,
Borsod-Abaúj-Zemplén,
Fejér,
Hajdú-Bihar,
Heves,
Jász-Nagykun-Szolnok,
Nógrád,
Szabolcs-Szatmár-Bereg és
Tolna megyében.

Anap további részében főként a Dunától keletre, illetve a Dél-Dunántúlon szórványosan valószínűek zivatarok, erős széllel és akár jégesővel is. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatar sem zárható ki délutántól késő estig, amelyhez jégeső – 2 centiméter körüli jéggel –, valamint 80 kilométer/óra feletti széllökések is társulhatnak.

Éjfél után már elsősorban a Tiszántúlon lehet számítani szórványosan zivatarokra, melyek közül az intenzívebbeket felhőszakadás kísérheti. Csütörtök reggelre, délelőttre fokozatosan lecseng a "zivatartevékenység".

Csütörtökön délelőtt a Tiszántúlon alakulhat még ki egy-egy zivatar, délután már csak néhol lehet záporeső. Országszerte kisüt a nap, de a szél még megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között valószínű.

Forrás: origo.hu

Kép: Thinkstock

Címkék: időjárás, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 11. 05:01, kedd | Belföld

Václav Klaus kapta a Petőfi-díjat

Václav Klaus volt cseh kormány- és államfő kapta idén a Petőfi-díjat, a kitüntetést hétfőn adták át a Terror Háza Múzeumban.

2018. December 11. 05:00, kedd | Belföld

Több mint 500 sportcipőt gyűjtöttek hátrányos helyzetű gyerekeknek

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) \"Egy cipőben járunk\" társadalmi felelősségvállalási programjának eredményeképpen 573 pár sportcipő gyűlt össze, melyeket országszerte 21 iskola tanulói közt osztanak szét decemberben.

2018. December 10. 19:20, hétfő | Belföld

Szarvast gázolt a vonat

A Mávinform közlése szerint szarvast gázolt a vonat Tapolca és Balatonederics között, emiatt szünetel a vasúti közlekedés a két település között.

2018. December 10. 17:35, hétfő | Belföld

A vidéki egyetemeknek népességmegtartó szerepük is van

A vidéki egyetemeknek óriási szerepük van abban, hogy az értelmiség helyben tudjon maradni, ami azért fontos, mert nemzetközi felmérések is igazolják, hogy ahol nincs értelmiség, ott hosszú távú fejlődés nem lehetséges