Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 12. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Másodfokú riasztások a várható heves esőzések miatt

Másodfokú riasztások a várható heves esőzések miatt

Másodfokú riasztásokat is kiadtak a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt szerda délután.

Az érintett területeken a következő órákban olyan zivatarok várhatók, amelyeket károkozó szél, jégeső, jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun és Csongrád megyében adták ki a másodfokú riasztásokat.

Emellett Budapesten, Pest megyében, továbbá Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú riasztások, figyelmeztetések vannak érvényben a heves zivatar miatt.

A felhőszakadás veszélye miatt a fővárosban, Pest, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében vannak kiadva elsőfokú riasztások, figyelmeztetések.

Azt írták: a nap további részében főként a Dunától keletre, illetve a Dél-Dunántúlon szórványosan valószínűek zivatarok. Környezetükben néhol lokálisan jelentős mennyiségű csapadék, szélerősödés és jellemzően kisebb méretű jég előfordulhat. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatar sem zárható ki a délutántól késő estig tartó időszakban, melyhez jégeső - 2 centiméter körüli jéggel -, valamint 80 kilométer/óra feletti széllökések is társulhatnak. Éjfél után már elsősorban a Tiszántúlon lehet számítani szórványosan zivatarokra, melyek közül az intenzívebbeket felhőszakadás kísérheti. Csütörtök reggelre, délelőttre fokozatosan lecseng a "zivatartevékenység".

Az előrejelzés szerint csütörtökön délelőtt a Tiszántúlon alakulhat még ki egy-egy zivatar, délután már csak néhol lehet záporeső. Országszerte kisüt a nap. A szél viszont még megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.