Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 02. 05:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Még a héten is többfelé lehetnek 20 fok körüli maximumok

Még a héten is többfelé lehetnek 20 fok körüli maximumok

A következő napokban a leghidegebb órákban fagypont körüli minimumok, napközben viszont továbbra is többfelé lehetnek 20 fok körüli maximumok.

Viszont többször lesz borús az ég, eső zápor is lehet, és a szél is megélénkül, helyenként megerősödik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, majd késő délutántól északnyugat felől növekedni kezd a fátyolfelhőzet, de csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 1-6 fok között alakul, de a fagyzugokban mínusz 2, mínusz 3 fok is lehet. Talaj menti fagyra nagyobb területen kell számítani. Napközben 17-21 fokig melegszik a levegő.

Kedd délután már keleten sem valószínű napsütés és egyre több helyen várható eső, zápor, a Dél-Dunántúlon akár zivatar is. A leghidegebb órákban 5-11 fok lehet. A nappali maximumok északon 13-17, míg délen 18-22 fok között alakulnak.

Szerdán kora reggel a keleti határ közelében még előfordulhat kisebb eső, majd ott is megszűnik a csapadék. Napközben már több-kevesebb napsütés is lehet. A minimumhőmérséklet 4-12, a maximumhőmérséklet 15-20 fok között valószínű.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett nem várható csapadék. A leghidegebb órákban 3-10 fok lehet, de a "hidegre hajlamos helyeken" talaj menti fagy is lehet. Napközben 17-22 fokig melegszik a levegő.

Pénteken átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan eső, zápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11, a legmagasabb hőmérséklet 13-18 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap változóan felhős idő várható elszórtan kisebb esővel, de több-kevesebb napsütés is várható. Szombaton a leghidegebb órákban 6-11, vasárnap 5-10 fok lehet. A nappali maximumok szombaton 12-17, vasárnap 13-18 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.