Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 30. 19:34, péntek | Belföld
Forrás: mti

Megalakult az Olimpiai Bajnokok Testülete

Megalakult az Olimpiai Bajnokok Testülete

Megalakult a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Olimpiai Bajnokok Testülete (OBT) - jelentette be az alakuló ülést követően Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke péntek délután Debrecenben.

A sportvezető örömmel nyugtázta, hogy az úszó olimpiai bajnokok többsége az első hívó szóra jelezte részvételi szándékát.

Wladár Sándornak - mint rögtönzött sajtótájékoztatóján kifejtette - régi terve volt, hogy vonják be a magyar úszóéletbe "a régi olimpiai bajnokainkat, hisz náluk autentikusabb személyek nincsenek".

Az elnök szerint az OBT egyfajta véleményező testület lesz, bevonják a MÚSZ döntéshozatalaiba, és önálló kezdeményezéseket is várnak tőle.

Az évente 2-3-szor ülésező OBT elnökévé nyílt szavazással, egyhangúlag Risztov Évát, London (2012) olimpiai bajnokát választották. A testület alapító tagjai: Czene Attila, Darnyi Tamás, Gyurta Dániel, Kovács Ágnes, Risztov Éva, Rózsa Norbert, Szabó József, Székely Éva és Wladár Sándor.

"Az olimpiai bajnokok tudják igazán, mi vezet a sikerhez, mi a szenvedés, hogy a könny, a harcos napok, a nehéz élet hozza meg azt az eredményt, ami aztán a dobogó tetején állva aranyba öntve ölt testet. Az olimpiai érem ott van mindig a szívünk mellett." - fogalmazott Wladár Sándor, Moszkva (1980) olimpiai bajnoka.

Elmondta azt is: szeretné "kőbe vésni" az OBT létét, és a szövetség SZMSZ-ében, vagy alapszabályában rögzíteni, "amíg van Magyar Úszó Szövetség, addig lesz Olimpiai Bajnokok Testülete is".

Az MTI érdeklődésére az elnök jelezte: Székely Éva korára tekintettel - jövő kedden lesz 91 éves - nem tudott részt venni a debreceni alakuló ülésen.

Két olyan úszó olimpiai bajnok van, aki üdvözli a testület megalakulását, de még gondolkodik a belépésen. Egerszegi Krisztina a nagypénteki elfoglaltságai miatt nem volt jelen Debrecenben, de Wladár Sándor reméli, hamarosan igent fog mondani a testületi tagságra, míg Hosszú Katinka - Wladár megfogalmazása szerint - "még átgondolja ezt a helyzetet".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.