Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Szeptember 09. 15:39, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Megkéseltek egy zalaegerszegi vállalkozót, a támadót elfogták

Megkéseltek egy zalaegerszegi vállalkozót, a támadót elfogták

Súlyos szúrt és vágott sérüléseket szenvedett még a múlt hétfőn egy zalaegerszegi vállalkozó, akit lakásán egy késes támadó sebesített meg. Az elkövetőt fél óra alatt elfogták.

Farkas Tibor elmondta, a lakásán kereste fel a vállalkozót a 22 éves támadó, aki késsel követelt pénzt. Mivel nem kapott, dulakodni kezdtek. Áldozata eközben súlyos szúrt és vágott sérüléseket szenvedett, majd a lakásából csak az erkélyen át mert kimenekülni.

A támadót kutyás járőr segítségével fél órán belül, a tetthely közelében elfogták - közölte a rendőrkapitány.Szűcs Ádám rendőr törzsőrmester - aki Prima nevű kutyájával szintén részt vett a sajtótájékoztatón - azt mondta, a támadás helyszínéhez közel járőrözött kutyájával, amikor egy félreeső, bokros területen mocorgásra lett figyelmes. Igazoltatni akarta a véres ruhában bujkáló férfit, aki azonban támadólag lépett fel. A kutya elhárította a támadást a szájkosarával a férfi mellkasára mért ütéssel.

Farkas Tibor hozzátette, a felfegyverkezve elkövetett rablásnak minősülő eset nem az első ügye a 22 éves gyanúsítottnak. Jelenleg is folyik ellene eljárás Celldömölkön orgazdaság miatt, Zalaegerszegen pedig betöréses lopás kapcsán körözték.A rendőrkapitány az MTI kérdésére arról is szólt, hogy a gyanúsított futólag ismerte áldozatát, akihez azért csengetett be, mert sejtette, hogy nagyobb mennyiségű készpénz lehet nála. Az esetről pedig mostanáig azért nem számoltak be, mert a sértett súlyos állapota miatt a meghallgatás és a szembesítés elhúzódott.

Az MTI más forrásból úgy tudja, a támadás áldozata egy albán állampolgárságú, Zalaegerszegen tevékenykedő vállalkozó. Valószínűleg azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy közösségi oldalon rendszeresen közölte, sportfogadási játékokon esetenként százezres nagyságrendű nyereményekhez jutott.

Címkék: késelés, Zalaegerszeg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.