Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Július 14. 21:28, szombat | Belföld
Forrás: Pozsgai Kitti

Megmenekült: csontsovány boxert mentettek a tűzoltók egy aknából

Megmenekült: csontsovány boxert mentettek a tűzoltók egy aknából

Valószínűleg sikertelen fojtás után dobta az aknába és hagyta sorsára egykori gazdája azt a boxert, aki most már jó kezekben, a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesületnél piheni a borzalmakat.

A Vackoló Állatvédő Egyesület vette gondozásába ezt a boxer szukát, akit Berhida és Papkeszi (Veszprém megye) között, egy gyártelep melletti régi vízóra aknából szabadítottak ki a tűzoltók pénteken.

A gyártelep őrkutyái napok óta jeleztek a kerítés mellett az akna irányába, így találtak a sorsára hagyott szukára- számol be képgalériája alatt az egyesület a történtekről. Habár a kutya12 évnél is idősebbnek néz ki, fogai alapján azt állapították meg gondozói, hogy csupán 3-4 éves lehet. "Jelenleg vészesen sovány, láthatóan többször ellett már, most is elapadóban van a teje, tehát valahol kölykeinek kell lennie"- írják a Vackoló Egyesület munkatársai.

"Az aknában tartózkodás nagyon legyengítette, kimerült, kiszáradt és éhes volt. Kálváriája nem most kezdődött, korábbi sérülés miatt az állkapcsa is el volt törve. Nyakában egy derékszíj volt, valamint egy kötélhurok, ami komoly véraláfutásokat okozott. A helyszínen lévő segítők egybehangzó véleménye szerint a kutya egyértelműen a "sikertelen"akasztást követően, amberi kéz által kerülhetett csak az aknába"- olvasható a beszámolóban.

A kutyus nagyon jámbor és végtelenül hálás. Jelenleg a Vackoló Állatvédő Egyesület gondozásában van, további fotókat és információkat az Egyesület közösségi oldalán találnak.

Fotók: Vackor Állatvédő Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről