Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 16. 15:44, vasárnap | Helyi

Megnyitotta kapuit az Audi Aréna Győr

Megnyitotta kapuit az Audi Aréna Győr

Tegnap új időszámítás kezdődött a győri sportéletben

2014. november 15-én új időszámítás kezdődött a győri sportéletben: hivatalosan is megnyitották az Audi Aréna Győrt.

Az eseményen beszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Borkai Zsolt, Győr város polgármestere, Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya és a győri sportélet egyik emblematikus figurája, valamint Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke.

A miniszterelnök kiemelte, hogy ha van csapat Magyarországon, amely megérdemli, hogy új, korszerű otthona legyen, akkor az a Győri Audi ETO KC. A cél, hogy "egy sportért rajongó nemzetből sportoló nemzetté váljunk", hozzátéve, hogy "a magyar történelem két híres női csapatot ismer: az egri nőkét, akik Dobó kapitánnyal megvédték a várat a töröktől és a győri nőkét, akik Görbicz kapitánnyal végigverték Európát".

Borkai Zsolt polgármester, a MOB elnöke kiemelte, hogy "ezt a csarnokot a siker építette", amivel új lendületet kaphatnak a város egészségesen élni akaró fiataljai, illetve lehetőség nyílik számos sportsikert hozó viadal és magas színvonalú kulturális esemény megrendezésére is.

Thomas Faustmann szerint a létesítmény átadása a város és a járműgyár közös sikerének mérföldköve, hozzátéve, hogy a Győrben magát otthon érző cég immáron nyolc éve főtámogatóként áll a kézilabdázók háta mögött. Görbicz Anita csapatkapitány, aki az idei szezonban már nem állhat a csapat rendelkezésére, mivel gyermekét hordja a szíve alatt, elmondta, sokak régi álma vált valóra azzal, hogy megépült az új sportcsarnok, amely remélhetőleg félelmetes hangulattal fogja fogadni az ellenfeleket. Egyben kérte a fantasztikus győri közönséget, hogy támogassák mind a Győri Audi ETO KC-t, mind pedig a magyar válogatottat az Európa-bajnokság csoportmeccsei alatt.

A megnyitóünnepségen látványos lézershow-val kápráztatták el a kilátogatókat, majd Győr sportcsapatai is felvonultak a színpadon, köztük a Győri Audi ETO KC, az a csapat, amelynek otthonául szolgál majd az új multifunkcionális sportcsarnok. A csapat a megnyitóünnepség után útnak indult Zágrábba. Az ünnepélyes eseményt Rúzsa Magdi koncertje zárta. A sportcsarnok avatómérkőzését november 23-án rendezik, ahol a Győri Audi ETO KC a svéd Sävehoffal találkozik majd. A létesítmény decemberben a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság egyik helyszíne is lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.