Városlista
2019. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. November 16. 15:44, vasárnap | Helyi

Megnyitotta kapuit az Audi Aréna Győr

Megnyitotta kapuit az Audi Aréna Győr

Tegnap új időszámítás kezdődött a győri sportéletben

2014. november 15-én új időszámítás kezdődött a győri sportéletben: hivatalosan is megnyitották az Audi Aréna Győrt.

Az eseményen beszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Borkai Zsolt, Győr város polgármestere, Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya és a győri sportélet egyik emblematikus figurája, valamint Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke.

A miniszterelnök kiemelte, hogy ha van csapat Magyarországon, amely megérdemli, hogy új, korszerű otthona legyen, akkor az a Győri Audi ETO KC. A cél, hogy "egy sportért rajongó nemzetből sportoló nemzetté váljunk", hozzátéve, hogy "a magyar történelem két híres női csapatot ismer: az egri nőkét, akik Dobó kapitánnyal megvédték a várat a töröktől és a győri nőkét, akik Görbicz kapitánnyal végigverték Európát".

Borkai Zsolt polgármester, a MOB elnöke kiemelte, hogy "ezt a csarnokot a siker építette", amivel új lendületet kaphatnak a város egészségesen élni akaró fiataljai, illetve lehetőség nyílik számos sportsikert hozó viadal és magas színvonalú kulturális esemény megrendezésére is.

Thomas Faustmann szerint a létesítmény átadása a város és a járműgyár közös sikerének mérföldköve, hozzátéve, hogy a Győrben magát otthon érző cég immáron nyolc éve főtámogatóként áll a kézilabdázók háta mögött. Görbicz Anita csapatkapitány, aki az idei szezonban már nem állhat a csapat rendelkezésére, mivel gyermekét hordja a szíve alatt, elmondta, sokak régi álma vált valóra azzal, hogy megépült az új sportcsarnok, amely remélhetőleg félelmetes hangulattal fogja fogadni az ellenfeleket. Egyben kérte a fantasztikus győri közönséget, hogy támogassák mind a Győri Audi ETO KC-t, mind pedig a magyar válogatottat az Európa-bajnokság csoportmeccsei alatt.

A megnyitóünnepségen látványos lézershow-val kápráztatták el a kilátogatókat, majd Győr sportcsapatai is felvonultak a színpadon, köztük a Győri Audi ETO KC, az a csapat, amelynek otthonául szolgál majd az új multifunkcionális sportcsarnok. A csapat a megnyitóünnepség után útnak indult Zágrábba. Az ünnepélyes eseményt Rúzsa Magdi koncertje zárta. A sportcsarnok avatómérkőzését november 23-án rendezik, ahol a Győri Audi ETO KC a svéd Sävehoffal találkozik majd. A létesítmény decemberben a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság egyik helyszíne is lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 20. 16:35, hétfő | Helyi

Együttműködést írt alá a kamara és az egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá ünnepélyes keretek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Széchenyi István Egyetem, hétfőn.

2019. Május 20. 11:43, hétfő | Helyi

Tudunk egy jó programot szombatra

Játékos pecsétgyűjtős természetjárás a Bakony szívében.

2019. Május 19. 08:03, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp május 20-tól

2019. Május 19. 08:00, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 20. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: