Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 24. 05:38, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: reuters illusztráció

Megszólalt a megvert kamionsofőr: „halálközeli” volt az élmény

Megszólalt a megvert kamionsofőr: „halálközeli” volt az élmény

„Halálközeli élmény” volt a magyar kamionsofőrnek, amikor migránsok megverték csütörtökön Franciaországban, a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában - nyilatkozta a férfi az M1 aktuális csatornán pénteken.

A kamionos elmondta: hajnali négy körül arra kelt fel, hogy nagyon mozog az autója. Kinézett, és a jármű hátuljánál egy-két embert látott. Rájuk szólt, de nem mentek el, közben viszont mások mögé kerültek és rátámadtak.

A sofőr ekkor visszamenekült a fülkéjébe, azonban a migránsok betörték a két oldalablakot és tovább ütlegelték, majd elmenekültek.

Az áldozat ekkor tiszta vér volt, nem bírt továbbmenni, reggel fél hét körül egy franciát kért meg, hogy segítsen rajta, a külföldi sofőr szólt a mentőknek és a rendőröknek.

Elmondása szerint munkáltatója a támadás hajnalán azt mondta neki, hogy Magyarországról nem tudnak intézkedni az ügyében, ezért magára maradt.

Először alapellátást kapott egy kórházban, majd átvitték máshová, ahol komolyabban foglalkoztak vele: négy helyen összevarrták és infúziót adtak neki.

Az áldozat közölte: több helyen belilult a bőre az ütésektől, az arca feldagadt, ezért alig tud beszélni, protézisét összetörték, négy ép foga közül pedig kettő annyira meglazult, hogy valószínűleg ki kell húzni.

Jelenleg egy szállodában tartózkodik, innen a rendőrök péntek reggel elkísérték a kamionjához, hogy magához tudjon venni néhány ruhát és tisztálkodási eszközt. Odaérve az egyenruhások hét migránst szedtek le a járművéről, a bevándorlók már akkor is a pótkocsin lehettek, amikor őt megverték - mondta.

A megvert kamionsofőr közölte, hogy péntek hajnalban rémálma volt, ezért felugrott az ágyból. Hozzátette: szombaton mennek érte Magyarországról, munkáltatója küld egy váltósofőrt, aki továbbviszi a kamiont, egy másik kollégája pedig őt szállítja haza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.