Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Január 26. 11:22, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Mennyiiiit??? Kétszázmilliót csalt ki egy nőtől

Mennyiiiit??? Kétszázmilliót csalt ki egy nőtől

Csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy férfi ellen, aki szerelmet ígérve több mint kétszázmillió forintot csalt ki egy nőtől - tájékoztatta a vádhatóság csütörtökön az MTI-t.

A Baranya Megyei Főügyészség közölte: az ügyben bűnsegédként további három embert is megvádoltak.

Mint írták, a vádlottak közül ketten házastársak; a férj ellen több büntetőeljárás is folyik, ő évek óta vagyon elleni és erőszakos bűncselekményekből tartja fenn magát.

A sértett nő férje tehetős vállalkozó, akinek felnőtt fiával összeismerkedve szerzett tudomást a vádlott a család anyagi helyzetéről.

A férfi 2015 áprilisában találkozott a sértettel, akinek azt állította, hogy a házassága megromlott és vele képzeli el a jövőjét. A nő ezt elhitte, majd rövid idő után elköltözött a férjétől. Mivel a vádlott tartott a férjtől, azt mondta az asszonynak, hogy a férjét börtönbe kell juttatnia, de előbb a családi vagyont ki kell menteni.

A feleség a vádlott utasítása alapján több feljelentést is tett a férje ellen, míg a családi vagyont - részben készpénzben - fokozatosan átadta a vádlottnak.

A férfi közös jövőjük megalapozására hivatkozva különböző vállalkozásokkal kecsegtette, másrészt a nő a nevén lévő ingatlant, nagy értékű gépjárműveket átíratta a vádlott érdekeltségébe tartozó cégekre. Az asszony megtévesztésében a férfi segítségére volt - bűnsegédként - a felesége, illetve két ismerőse is.

A vádlott mintegy 200 millió forint értékű vagyont szerzett meg, amelynek egy részét feleségével "utazásra, illetve megélhetésre" költötte, míg egy része az eljárás során visszakerült a sértetthez - áll a közleményben.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfit az ügyészség további csalásokkal is vádolja: különböző sértetteknek mintegy 30 millió forint kárt okozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.