Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Május 24. 09:11, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Modern természettudományos laboratórium a Révaiban

Modern természettudományos laboratórium a Révaiban

Olyan természettudományos laboratóriumot hoznak létre a Révaiban, ahol a fizika, kémia és biológia tantárgyak oktatása modern technológiával, és a korszerű pedagógiai szemléltetés igényének megfelelően valósulhat meg.

A modern természettudományi és info-kommunikációs technológiai (IKT) eszközökkel felszerelt laboratórium működtetéséhez szakembereket alkalmaznak, illetve a használatára 73 pedagógust képeznek ki. A projekthez tananyagfejlesztés is kapcsolódik kémia, fizika biológia, földrajz tantárgyakból a 7-12. évfolyam számára, illetve emelt szintű érettségihez, szakkörhöz. A kísérleteket digitálizálják, így azok az interneten keresztül is hozzáférhetők. A fejlesztéshez kapcsolódóan műhely-foglalkozásokat, szakmai klubokat, illetve konferenciát is rendeznek.

A laboratóriumba 11 együttműködő intézmény – a nyúli, a tápi és kilenc győri iskola – diákjait várják, akik összesen 330 tanórát töltenek a teljesen felújított szaktantermekben. A Révai Miklós Gimnázium tanulóinak pedig 44 tanórát szerveznek tanévenként az új laboratóriumban.

Cikk bővebben a gyor.hu oldalon..

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.