Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Január 12. 07:48, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Nagymamája neveli majd fel a Győrött elhunyt H1N1-es kismama gyermekét

Nagymamája neveli majd fel a Győrött elhunyt H1N1-es kismama gyermekét

Magához venné unokáját az újinfluenzában meghalt fiatal győri nő édesanyja. A nő azt mondja, lányát elveszítette, unokájáról azonban nem mond le. A családnak több mi

Zsanett most egy kilós, és már jól van. A győri kórház koraszülött osztályán figyelnek rá, a gépekről levették, már csak a légzését kell segíteni. Császármetszéssel jött a világra a terhesség 26. hetében, 21 éves édesanyja az újinfluenza szövődményeként kialakult betegségben halt meg. Az édesapával pedig már régen megszakadt a kapcsolat.
Hazavárják a kis Zsanettet - a győri házat most újítják, a család azt mondja azért, hogy rendezett körülmények közé érkezhessen a kicsi. 5-en élnek a háromszobás lakásban. Egyedül a nagymama dolgozik, ezért nehezen fizetik a számlákat, több mint egymillió forintos elmaradásuk van. Azt mondja Zsanettet elveszítette, de unokájáról nem mond le, ő maga neveli majd.
? a baba végett sajnos nincs, őt elveszítettük, amit soha nem fogunk feldolgozni ezért ez a gyerek minket fog megilletni, mert ez egy kis reményt, valamennyit hoz nekünk" - mondta Károlyi Teréz.
A babaszobába érkezne a kicsi. A gyámhivatalnál azt mondják, a gyermekelhelyezésnél az adósság önmagában nem kizáró ok. A gyámság megállapításánál az alkalmasságot vizsgálják.
Megfelel-e a leendő gyámszülő, egy gyermek nevelésére alkalmas-e. Ennek során vizsgáljuk a körülményeit, milyen körülmények között él, tudja-e biztosítani a leendő gyermekének az ellátását" - mondta Bedeneczkiné Bartos Judit a győri gyámügyi osztály vezetője.
A kis Zsanettet márciusban engedik ki a kórházból, hogy hova térhet haza, akkor derül ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.

2024. Április 17. 08:14, szerda | Helyi

Megnyerte az Andersen Ligát az Uni-Győr ETO HC

Története során először nyerte meg az Andersen Ligát az Uni Győri ETO HC jégkorong csapata.

2024. Április 17. 07:16, szerda | Helyi

Akár 50 ezer forintot is nyerhetnek az ügyesen rajzoló gyerekek

A természethűség nem elvárás, légy kreatív! – pályázatot hirdet a Szépművészeti Múzeum.