Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 29. 09:12, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Néhány óráig Jeff Bezos volt a világ leggazdagabb embere

Néhány óráig Jeff Bezos volt a világ leggazdagabb embere

Csak néhány óráig előzte meg Bill Gatest Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója a világ leggazdagabb embereinek Forbes-listáján,

a Microsoft informatikai óriáscég alapítója a csütörtöki kereskedési nap végére visszavette stabil vezetését.

Csütörtökön rekordmértékben kereskedtek az Amazon részvényeivel, amelynek árfolyama a nap közepére rekordmagasra, 1083,31 dollárra nőtt. A New York-i tőzsde adatai szerint Bezosnak 80 millió darab részvénye van, az Amazon részvényeinek 17 százalékát birtokolja, ennek az értéke több mint 87 milliárd dollárra rúgott a kereskedés csúcsán.

Bezos nettó vagyonának értéke mintegy 90,60 milliárd dollár volt a részvényárfolyamok alapján a kereskedés csütörtöki nyitásakor. Bill Gates vagyona ekkor 90,1 milliárd volt.

Bezos vagyona értékének növekedése egybeesett az Amazon negyedéves eredményeinek közzétételével, ami azt mutatta, hogy 77 százalékkal csökkent az internetes áruház profitja. A kereskedés végére az Amazon árfolyama 1046 dollárra esett, majd az árfolyam további 2 százalékot csökkent a New York-i tőzsdezárás után.

A szupergazdagok listáját négy éve - a csütörtöki néhány órás megszakítást eltekintve - Bill Gates vezeti.

A Forbes becslése szerint csütörtökön a harmadik legnagyobb vagyont Amancio Ortega, a Zara divatház spanyol tulajdonosa mondhatta magáénak, negyedik helyen Warren Buffett amerikai sztárbefektető szerepel. Az első tíz között van Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója is, az ő vagyonának értékét 72,9 milliárd dollárra becsülik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára