Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 03. 07:28, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Neil Armstrong családja szerint nem hazafiatlan a First Man című film

Neil Armstrong családja szerint nem hazafiatlan a First Man című film

Neil Armstrong amerikai űrhajós családja visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint hazafiatlan az első Holdra szállásról szóló First Man című film, mivel nem mutatja be az amerikai zászló elhelyezését a Holdon.

A múlt szerdán kezdődött velencei filmfesztiválon tartották Damien Chazelle alkotásának a világpremierjét, a kritikusok körében a film nagy tetszést aratott, sokan úgy tekintenek rám mint jövő évi Oscar-esélyesre.

Az amerikai mozikban csak októberben fogják bemutatni a filmet, de többen, köztük Marco Rubio republikánus szenátor is bírálta, hogy kimaradt a filmből az amerikai zászló kitűzése a Holdon. Rubio egyenesen "totális őrültségnek" nevezte a mulasztást.

"Az amerikai emberek fizették a missziót, amerikaiak építették a rakétákat, amerikai technológiával és amerikai űrhajósokkal" - írta a szenátor Twitter-üzenetében.

"Egyáltalán nem érezzük úgy, hogy Amerika-ellenes lenne a film, ellenkezőleg" - írták Neil Armstrong fiai, Rick és Mick hétvégi közleményükben, amelyet James Hansennel, a First Man forgatókönyvírójával közösen adtak ki.

Hangsúlyozva, hogy a film középpontjában apjuk személyes története áll, azt írták: "ez a történet emberi, és univerzális". Természetesen ünnepli az amerikai teljesítményt. És ünnepli az egész emberiség teljesítményét, ahogyan a Neil és Buzz Aldrin által a Holdon hátrahagyott tábla is tette - fogalmaztak. "Bátorítunk mindenkit arra, hogy nézze meg ezt a csodálatos filmet és saját szemével győződjön meg róla" - tették hozzá.

Damien Chazelle és az Armstrongot alakító Ryan Goslin is visszautasította a vádakat, és cáfolta, hogy politikai okból hagyták ki a zászló kitűzésének jelenetét. "A filmben bemutatom, amint az amerikai zászló a Hold felszínén áll, de a zászló elhelyezése csak egyike az Apollo-11 Hold-misszió momentumainak, amelyre nem kívántam összpontosítani. A kérdésre, hogy ez egy politikai nyilatkozat-e, a válaszom, hogy nem" - fogalmazott a rendező.

A célom a filmmel az volt, hogy a nézőkkel megosszam az amerikai Hold-misszió eddig nem látott, nem ismert aspektusait - különösen Neil Armstrong személy történetét, azt, hogy mit gondolhatott és mit érezhetett azokban az órákban" - írta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.