Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Április 25. 07:33, vasárnap | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Nem akarják Bridget Jones életét a nők

Nem akarják Bridget Jones életét a nők

A legismertebb londoni szingli története intő példává vált a nők számára egy brit kutatás szerint. A vizsgálat szerint a Bridget Jones-á válás félelme miatt ismét a tradicionális értékek válnak fontossá a nők számára, így egyre k

Egyedül nem megy?

Az angol More magazin által végzett közvélemény-kutatás során 2000, a húszas éveiben járó nőt kérdeztek meg arról, hogy számukra mi az ideális életkor a házasságkötésre és gyerekvállalásra. A kutatók szerint meglepő módon a többség előbb tervezi a családalapítást, mint egy tíz évvel korábbi, hasonló témájú kutatás résztvevői. Az eredmények szerint ma a huszonéves brit nők számára 26 év a megfelelő kor a férjhez menésre, az első gyerek születésére pedig a 27. életévüket jelölték meg. Ezzel szemben egy évtizeddel korábban a nők 30 éves korukra gondolták ideálisnak a házasságot. A most megkérdett nők közül azonban csak 15 százalék véli úgy, hogy 30-as évei elején szeretne férjhez menni. Tízből négy megkérdezett pedig úgy látja, ha nem kel el a húszas éveiben, akkor már soha nem lesz esélye arra, hogy feleség legyen.


A kutatás továbbá kimutatta, hogy a megkérdezett nők 78 százaléka hisz abban, hogy a hazásság egy életre szól. Ez az arány még magasabb azoknál a nőknél, akiknek a szülei elváltak vagy külön élnek: 82 százalékuk hisz az örök életre szóló elköteleződésben.


A vizsgált nők a házasságkötés után szeretnének gyereket. Csupán 12 százaléka vállalta volna házasságon kívül született gyermekét, és csak 10 százalék szülne úgy, hogy papír nélkül él együtt párjával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.