Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Január 17. 11:22, kedd | Helyi
Forrás: Rodics Dániel, az MTI különtudósítója jelenti:

Női kézilabda-vb helyszínkijelölés: Győr is szerepel lehetséges helyszínként

Női kézilabda-vb helyszínkijelölés: Győr is szerepel lehetséges helyszínként

Jövő vasárnap Párizsban kiderül, hogy Magyarország rendezheti-e a 2021-es vagy a 2023-as női kézilabda-világbajnokságot.

A helyszínkijelölés az egyik napirendi pontja a nemzetközi szövetség (IHF) tanácsülésének. A magyar pályázat bemutatására jövő pénteken kerül sor az IHF vezetői előtt, ugyancsak a francia fővárosban.
A magyar szövetségnek (MKSZ) az IHF tavaly ősszel jelezte a jelentkezési lehetőséget, miután Magyarország a 2021-es és a 2023-as férfi világbajnokság rendezési jogát nem kapta meg.
A magyar pályázatban Győr, Veszprém, Budapest, Tatabánya, Szeged és Debrecen szerepel lehetséges helyszínként. A 2021-es tornáért az egyetlen ellenfél Spanyolország - amely még soha nem rendezett női világ- vagy Európa-bajnokságot -, a 2023-as vb-ért pedig Oroszország, valamint a közös norvég-dán-svéd pályázat.

Horváth Gabriella, az MKSZ nemzetközi igazgatója kedden az MTI-nek elmondta, az IHF képviselői decemberben tartottak helyszíni szemlét Magyarországon, és "rendkívül elégedettek voltak a látottakkal, annak ellenére, hogy csak néhány csarnokot és szállást tudtunk nekik megmutatni, ugyanakkor ígéretesnek tartották, hogy mindenhol tapasztalt szervezőkkel találkoztak".

Magyarország 1982-ben és 1995-ben rendezett női világbajnokságot (utóbbit Ausztriával közösen), 2004-ben és 2014-ben pedig Európa-bajnokságot (utóbbit Horvátországgal együtt).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.