Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Március 08. 07:05, péntek | Bulvár

Nőnapi interjú Perjés Loretta sminkessel

Nőnapi interjú Perjés Loretta sminkessel

Perjés Loretta okleveles sminkessel beszélgettem.

Hogy kerültél bele a sminkes szakmába? Hogy kezdődött a szakma iránti ”szerelem” nálad? Kicsit beszélj kérlek a kezdetekről.
A sminkelés számomra mindig is az életem része volt, egészen kiskoromtól kezdve. Már fiatalon meg kellett tanulnom, hogyan sajátítsam el a színpadi smink rejtelmeit, mivel a tánc a szenvedélyem része volt, úgy ahogy később a sminkelés is azzá vált. Felnőttként a tanulmányaimat stewardessként kezdtem és ott ébredtem rá az első sminktanfolyamon, hogy ebben tud a kreativitásom igazán kibontakozni. Így hát eldöntöttem, hogy az iskola után a hivatásom, az álmom, a sminkelés lesz.
Az első komolyabb munkám nem sokkal a végzettségem megszerzése után egy divatbemutató keretein belül zajlott. Onnantól kezdve számos rendezvényen, videoklip forgatáson, fotózáson, szépségversenyen megmutathattam tudásomat, illetve volt szerencsém ez idő alatt elhelyezkedni egy helyi kozmetikai szalonba sminkesként, ahová a mai napig hazajárok.
Kikkel dolgoztál már együtt?
Már harmadik alkalommal fogok részt venni a most március végén megrendezésre kerülő Budapest Central European Fashion Week-en, ahol köztudottan hazánk leghíresebb modelljeivel dolgozhatok együtt. Ezenkívül sminkeltem már például Vasvári Vivient, Megyeri Csillát, Majoros Hajnalkát, de dolgoztam már ByeAlexel is az egyik videóklipjének a forgatása alatt, csakhogy a néhány név mellett férfit is említsek.
Mi volt a legjobb és a legkellemetlenebb élményed, ami valaha ért a sminkelés területén?
A legjobb élményem, amikor az első komolyabb felkérést kaptam, egy neves budapesti szépségverseny által. Akkor éreztem, hogy megéri ezzel foglalkozni és kifizetődik a sok befektetett munkám, és energiám. Persze minden megkeresésnél nagyon boldog vagyok, hiszen mindegyik egy újabb kihívás számomra és örülök, hogy az emberek bizalmat szavaznak nekem.
A legkellemetlenebb élményem az volt, amikor olyan felkérést kaptam, ahol nem a szakmai tudásom és elhivatottságom számított, hanem egyéb számomra megalázó szolgáltatást is elvártak volna. Szomorúnak tartom, hogy egy olyan világban élünk ahol ilyen egyáltalán az emberek fejében megfordul. Úgy gondolom, hogy ezzel nagyon sok tehetséges fiatal háttérbe szorul az ilyen indiszkrét felajánlások és a kapcsolatok hiánya miatt.


Mik a jövőbeli terveid?
Nem szeretnék nagyon előre tekinteni, az első és legfontosabb, hogy folyamatosan fejlesszem magam és elsajátítsam a legújabb technikákat, ami persze elengedhetetlen ennél a szakmánál. Amennyiben mégis meg kellene neveznem valamit, akkor nagy megtiszteltetésnek tartanám, ha a jövőben külföldi felkéréseket is kapnék.
Kiknek ajánlod a sminkelést, illetve magát a sminket?
Természetesen minden nőnek ajánlom, de különösen azoknak, akik a rohanós szürke hétköznapokban elfelejtik, hogy egy kis smink csodákra képes, hiszen nagyon fontos az én idő akár szűk 5 percben is.
Hol vehetik fel veled az emberek a kapcsolatot?
Közösségi médiákon keresztül, nagyjából minden felületen megtalálható vagyok.
Facebook: Perjés Loretta, Instagram: makeupbylorcsy

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Perjés Loretta

Címkék: Perjés Loretta, smink

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára