Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2010. Január 24. 14:31, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Növelték profitjukat az áramcégek

Növelték profitjukat az áramcégek

177 milliárdos nyereséget halmoztak fel az áramcégek 2009 első háromnegyed évében. A lakosságot, a kisfogyasztókat és a közüzemeket ellátó egyetemes szolgáltatóknak viszont 7 és fél milliárd forintnyi veszteségük volt ugyanebben az i

A kereskedők adózás előtti profitja 81 százalékkal, a Magyar Villamos Műveké pedig 51 százalékkal nőtt az említett időszakban. A rendszerirányító Mavir nyeresége viszont visszaesett, 27 százalékkal.

A Magyar Energia Hivatal összesítéséből kiderült, hogy az erőművek 10 forint körüli kWh-nkénti áron adták az áramot a kereskedőknek, azok pedig 25 forint körüli áron, vagyis 150 százalékos nyereséggel adták tovább a fogyasztóknak. Igaz, ebben benne volt a hálózathasználat díj is.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 21. 16:07, kedd | Belföld

Ápolóra támadt egy makói férfi

A makói férfi bement az egyik helyi háziorvosi rendelőbe, hogy gyógyszereket írasson fel magának. A nyugtatókat sem az orvos, sem az ápoló nem akarta felírni, ezután ragadta meg az ápoló nyakát.

2019. Május 21. 16:01, kedd | Belföld

Plácido Domingo koncertjével nyitják meg a szegedi a Szent Gellért Fórumot

A világszerte ünnepelt énekes, Plácido Domingo koncertjével nyitják meg augusztus 28-án Szeged új ifjúsági és sportcentrumát, a Szent Gellért Fórumot - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

2019. Május 21. 14:40, kedd | Belföld

Júniusban lép életbe az e-jegyrendszer Budapesten

Egy hónapon belül elindulhat Budapesten a közösségi közlekedésben az e-jegyrendszer kísérleti programja, a főváros és a kormány megállapodása értelmében.

2019. Május 21. 13:01, kedd | Belföld

Meghamisított jegyzőkönyv miatt emeltek vádat egy zalai jegyző ellen

Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek egy kistelepülés jegyzője ellen, aki meghamisította egy önkormányzati ülés jegyzőkönyvét