Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Május 29. 12:06, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Nyári fesztivál Győrött június közepétől augusztus végéig

Nyári fesztivál Győrött június közepétől augusztus végéig

Az Omega együttes koncertjével nyílik június 15-én a győri nyári fesztivál két és fél hónapos programja, amelynek keretében megrendezik egyebek között a IX. Magyar Táncfesztivált.

Az eseménysorozatot beharangozó keddi sajtótájékoztatón az Omega három tagja, Kóbor János (ének), Benkő Lászlót (billentyűk)és Debreceni Ferenc (dob). Kóbor János elmondta: két nagy fellépésük lesz a győri Városház téri ingyenes fellépést megelőzően. Most csütörtökön moszkvai vendégszereplésre indulnak, a győri koncert előtt közvetlenül pedig Németországban lépnek fel.

A Négy Évszak Fesztivál nyári programjai közül Borkai Zsolt polgármester kiemelte a IX. Magyar Táncfesztivált. A műfaj széles palettáját felvonultató esemény június 17. és 23. között lesz.

A Szent László napokon június 28-30. között a lovagkor jellegzetes rituáléit, a lovagi tornákat, legendákat jelenítenek meg. A Győrkőcfesztivált immár hatodszor rendezik meg július 5-7. között: az ország minden részéből érkező "győrkőcöket" ezer ingyenes program várja, mint ahogy valamennyi szabadtéri rendezvényt térítésmentesen látogathatnak az érdeklődők – közölte Domanyik Eszter, a Polgármesteri Hivatal osztályvezetője.

A Győrhöz kapcsolódó legendákat, a vaskakast, a vastuskót, a lőcsei fehér asszonyt, illetve a frigyládát összekapcsolják a fröccs feltalálásával, amely ugyancsak Győr nevéhez fűződik. Valamennyi történetet egy közös hétvégén elevenítik fel július 19-21. között a fröccsnapokon.

Az augusztusi programok közül kiemelkedik a barokk esküvő rendezvénysorozata. Augusztus 9-11. között koncertek, színházi előadások, táncházak színes kavalkádját követően lesz a csúcspont, a barokk felvonulás és a 17. századi erdélyi főúri szokásokat felidéző esküvői ceremónia.

A nyári rendezvénysorozatot klasszikus zenei koncertek és kiállítások teszik teljessé. Rákász Gergely húsz évvel ezelőtti első fellépése helyszínén, a révfalui templomban ad jubileumi orgonahangversenyt június 16-án, az Esterházy-palotában pedig a Magyar Képzőművészeti Egyetem modern rajzgyűjteményéből látható kiállítás a nyári fesztivál idején.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő