Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2015. Június 11. 13:58, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Nyárnyitóval nyílik a Dunakapu tér és a mélygarázs is – Megmutatjuk milyen lett!

Nyárnyitóval nyílik a Dunakapu tér és a mélygarázs is – Megmutatjuk milyen lett!

Már hónapokkal ezelőtt elkészült a Dunakapu tér felső burkolata, viszont a térfelszín alatt még folytak a munkálatok. A mélygarázs utolsó simításai is befejeződtek, így szombattól, a hivatalos átadás után már használatba is lehet venni. A Dunakapu teret pedig visszakapja Győr fesztivál és piachelyszínként.

Minden Győr új mélygarázsáról

- Férőhelyek száma: 267 – az elektromos autóknak is szántak helyet, töltőállomással

- A könnyebb tájékozódás érdekében különböző színekkel jelölték a szinteket

- 28 kamera figyeli a garázsban történő eseményeket
- Minden távműködtetésű, helyi állandó személyzet nincsen
- A Dunakapu téri mélygarázsban mellékhelyiség is található, parkolójeggyel igénybe vehető
- 0-24 órás nyitva tartása van
- A mélygarázsban öltözők is vannak, a Dunakapu téren fellépők részére

- Világítása takarékos, de világos éjjel-nappal a létesítmény
- 1 óra parkolás 280 Ft. a Dunakapu téri mélygarázsban
- A parkolás díja a mélygarázsban 140 forint/30 perc
- A könnyebb parkolás érdekében szintenként történik a foglaláskiírás


- A mélygarázsban található egy kiállítótér, amelybe egy ablakon keresztül tekinthetünk be, különlegessége, hogy a régi várfal egy részét nézhetjük meg, amit akár árvíz idején víz is elönthet, a mélygarázs felöli oldalon viszont speciális megerősítést kapott, így nincs veszélyben az építmény.

Minden a Dunakapu térről

A teret övező épületek is nagy változáson mentek keresztül, megújult a Káptalandomb 15., a Dunakapu tér 2-es szám, a Matróz épülete, a Romantika épülete, a Dunakapu tér 8-as és a 9-es ház is. A Dunakapu tér 6-os szám teljesen új épület, míg a 7-es felújítása jelenleg zajlik. Sági Géza a Győrszol Zrt. elnök-vezérigazgatója kifejtette, a 6-os számú „Delikatesz háznak” a használatbavételi engedélyezési eljárása van folyamatban.

A mélygarázsból való gyalogos feljárás mellett a tervek szerint kávézó, delikát-üzlet, kézműves söröző kaphat itt helyet a jövőben. A Dunakapu tér Mosoni-Duna felőli oldalán megépült a Dunakorzó, amely tulajdonképpen a tér esztétikus, pihenőpadokkal tarkított sétánnyal való meghosszabbítása a Dunapart Rezidencia irányába.

A beruházás során kiépült a rendezvényekhez, a piachoz, teraszokhoz szükséges közműhálózat, elkészültek a növénykazetták, a nyáron árnyékot adó napvitorlák, a vízmedence és a fix színpad is, amelyet nagykoncertek idején mobil elemekkel bővítenek. Új burkolatot kaptak a kis utcák is, amelyeken keresztül akadálymentesen közelíthető meg a tér. A városközpont beléptető rendszerét kiterjesztették a Dunakapu térre, a Kossuth híd melletti épületben egy nyilvános WC is helyet kapott. Mögötte egyébként már most látni lehet a városban napjainkban kiépülő közösségi kerékpárkölcsönző rendszer Dunakapu téri állomását.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 21. 12:25, kedd | Helyi

Közönségtalálkozó és kertmozi Nagy Ervinnel, Győrben

Május 22-26. között az Árkád földszinti parkolójának egy része kertmozivá alakul. Látogassatok el egy kis filmezésre, pihenjetek le babzsák fotelekben vagy vigyétek el saját piknik szetteteket.

2019. Május 20. 16:35, hétfő | Helyi

Együttműködést írt alá a kamara és az egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá ünnepélyes keretek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Széchenyi István Egyetem, hétfőn.

2019. Május 20. 11:43, hétfő | Helyi

Tudunk egy jó programot szombatra

Játékos pecsétgyűjtős természetjárás a Bakony szívében.

2019. Május 19. 08:03, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp május 20-tól