Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 17. 17:02, hétfő | Belföld

Nyitott ajtókkal ment tovább egy vonat Budapestről

Nyitott ajtókkal ment tovább egy vonat Budapestről

Vasárnap kora reggel a Budapest és Prága között közlekedő Metropolitan Eurocity vonat nyitott ajtókkal indult el. A kalauz menet közben próbálta bezárni az ajtót, de nem járt sikerrel.

Az utasok néhány perccel az 5:40-es indulást megelőzően azt tapasztalták, hogy a nemzetközi vonat egyetlen ajtaja sem nyílik ki a Nyugati pályaudvaron. (Hasonló esetek reggelente nap mint nap előfordulnak a Szob-Vác-Budapest vonalon.) Ahhoz, hogy az emberek fel tudjanak szállni, ki kellett reteszelni az ajtót, amelyet a vonat oldalán lévő kar meghúzásával lehetett elérni. Ilyenkor az ajtók kézzel nyithatóak, de a balesetveszélyre éles sípoló hang figyelmeztet.

Elvileg nyitott ajtókkal egyetlen vonat sem indulhat el, de ez a nemzetközi járat mégis kigördült a Nyugatiból, majd egyre gyorsabban haladt. A videót ekkor készítette az egyik utas.

Mivel a kalauz a vonatkocsit képtelen volt becsukni, az első olyan állomáson, ahol a menetirány szerint jobb oldalon volt a peron, megállították a vonatot. Ekkor a peronról a kart visszaengedve lehetett megszüntetni a kireteszelést, majd az automata be tudta csukni az ajtót, így a vonat biztonságosan mehetett tovább.

Vácon már minden ajtót sikerült kinyitni, igaz, ott a bal oldalon lehetett leszállni.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.